El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Llistes proposades

Mostrant 1 - 30 de 30

Els millors llibres de Roald Dahl

[field_tax_franja] 8 elements a la llista

Com ja sabeu durant el 2016 se celebra el centenari del naixement de Roald Dahl, un dels grans escriptors de literatura infantil i juvenil i també de literatura per a adults.

Els millors llibres de Carnaval

[field_tax_franja] 4 elements a la llista

Arriba el Carnaval, un temps durant el qual podem deixar de ser nosaltres mateixos i convertir-nos en allò que ens faci més il·lusió! Els nostres carrers s'omplen de colors i alegres comparses. Quan menys t'ho esperes, sortint de casa, et pots topar amb una caputxeta vermella i el llop o el comte Dràcula acompanyat d'una índia i un astronauta. Sembla com si els personatges dels llibres s'haguessin escapat de les seves històries per participar d'una gran celebració!

Llibres Nadalencs per a petits lectors

[field_tax_franja] 10 elements a la llista

Des de fa unes setmanes les llumetes que il·luminen les nostres ciutats i els nostres poblets anuncien l'arribada del Nadal. S'apropen dies de festa, d'oblidar-se de l'escola, de preparar tasses de xocolata i menjar llaminadures, de llargues estones de lectura perquè no hi ha presses ni deures per fer... Hi ha lectors que pensen que cada època de l'any té reservada una lectura especial. Vosaltres també penseu el mateix?

Llibres de temàtica nadalenca

[field_tax_franja] 3 elements a la llista

S'acosten el Nadal, les festes, els dies lliures, les tasses de cafè i te amb un llibre a les mans, les estones de lectura sota la flassada...

Llista de llibres nadalencs

[field_tax_franja] 6 elements a la llista

S'apropa el Nadal, les festes, els dies lliures, les tasses de cafè i te, les estones de lectura sota la flassada... Moments màgics per tots els lectors, oi? A molts lectors, per ambientar millor les lectures, els agrada triar-les segons l'època de l'any. I a vosaltres? Ara que s'apropen les festes nadalenques us agrada llegir llibres que en parlin o que succeeixin en aquesta època de l'any? Sí?

La millor novel·la negra del QL_Boli!

[field_tax_franja] 29 elements a la llista

Ja sabeu que febrer és el mes de les llibres de misteri al QL! I si no sabeu... vol dir que us heu de fer una volta pel BLOG DEL QL
 

La millor novel·la negra!

[field_tax_franja] 8 elements a la llista

Ja sabeu que febrer és el mes de les llibres de misteri al QL! I si no sabeu...

Els millors llibres de por

[field_tax_franja] 30 elements a la llista

Busquem els millors llibres de terror per poder gaudir d'una lectura de mort! Ho estem fent als tres fòrums així que us animem molt a participar-hi!

ELS LLIBRES MÉS TERRORÍFICS!!

[field_tax_franja] 11 elements a la llista


Busquem els llibres més terrorífics per gaudir d'una lectura de mort! Ens ajudes? 

Es busquen els llibres més terrorífics!

[field_tax_franja] 17 elements a la llista

Busquem els llibres més terrorífics per gaudir d'una lectura de mort! Ens ajudes? 
Aquí us proposem fer la Llista dels millors llibres de terror. Tothom pot afegir el seu, però:
a) heu de vigilar que ningú l'hagi posat abans
b) ha de ser a la Biblioteca QL i si no hi és, l'heu d'afegir

Els millors llibres de viatges

[field_tax_franja] 15 elements a la llista

Els millors llibres de viatges

[field_tax_franja] 30 elements a la llista

Viatjar és una de les millors coses que es pot fer a la vida, veritat? Conèixer llocs diferents, gent diferent, cultures diferents que ens fan enriquir-nos com a persones. De vegades, però, no cal agafar ni un vaixell ni un avió per viatjar... ja ens enteneu, oi?
Aquí us proposem fer la Llista dels millors llibres que parlin de viatges. Tothom pot afegir-hi el seu! Teniu en compte que:

Els millors llibres de viatges

[field_tax_franja] 34 elements a la llista

Oi que viatjar és una de les millors coses que es pot fer a la vida?
Conèixer llocs diferents, gent diferent, cultures diferents que ens fan enriquir-nos com a persones. De vegades, però, no cal agafar ni un vaixell no un avió per viatjar... ja m'enteneu, oi?    
Aquí us proposem fer la Llista dels millors llibres que parlin de viatges. Tothom pot afegir el seu, però:  

El millor llibre del 2013

[field_tax_franja] 53 elements a la llista

Quin ha estat el millor llibre que has llegit aquest any? Apunta'l a la llista i vota els dels altres si t'han agradat! Entre tots buscarem els millors llibres que hem llegit aquest 2013!
 

El millor llibre!

[field_tax_franja] 16 elements a la llista

Quin ha estat el millor llibre que has llegit aquest any? Apunta'l a la llista i vota els dels altres si t'han agradat! Entre tots buscarem els millors llibres que hem llegit!

Quina és la teva frase preferida d''El Petit Príncep'?

[field_tax_franja] 13 elements a la llista

Com bé sabeu, volem acabar l'any amb un gran homenatge a El Petit Príncep que l'abril d'aquest any va fer 70 anys de la seva primera publicació. 

Quina és la teva frase preferida d''El Petit Príncep'?

[field_tax_franja] 20 elements a la llista

Homenatgem El Petit Príncep, que l'abril de 2013 va fer 70 anys! 70 anys de la seva primera publicació. 

Quina és la teva frase preferida d''El Petit Príncep'?

[field_tax_franja] 22 elements a la llista

Com bé sabeu, volem acabar l'any amb un gran homenatge a El Petit Príncep que l'abril d'aquest any va fer 70 anys de la seva primera publicació. 

Quin dirieu que és l'escriptor/a d'aquesta dècada?

[field_tax_franja] 47 elements a la llista

Fa temps que tenim un fil sobre quins serien els escriptors de la dècada, però no avancem en la llista. Ens hi posem i la construïm entre tots? No oblideu els autors catalans!
 

El millor poema del món!

[field_tax_franja] 10 elements a la llista

Estem buscant els poemes que més us hagin fet somiar, els que us hagin portat de viatge, els que poden descriure paisatges i sentiments amb molt poques paraules...

Llibres imprescindibles d'escriptores imprescindibles!

[field_tax_franja] 99 elements a la llista

El dia 8 de març és el dia de la dona treballadora. Mica en mica, han anat derivant a versions diverses i aquest dia serveix per reinvindicar qüestions d'igualtat, de llibertat, de democràcia i, malauradament, encara per reinvindicar la defensa de la dona de ple drets aquí i arreu. Afortunadament, la literatura avui per avui queda exempta de discriminacions, però tot i això ens plau reivindicar les escriptores que ens han fet passar hores de lectura extraordinàries.

Llista del Club de la Bona Lletra de Catalunya ràdio

[field_tax_franja]

El Club de la Bona Lletra és un programa de Catalunya Ràdio que pretén fer-se ressò del moviment al voltant dels llibres que estan generant els clubs de lectura arreu de Catalunya tant des de les biblioteques com des dels fòrums virtuals de webs com el Què llegeixes.

Superantololgia Poètica QL_Boli

[field_tax_franja] 20 elements a la llista

Tothom té un poema al cap. Tothom duu un poema al cor. Quin és el teu? O els teus? Quin poema o poemes t'agradaria tenir en una antologia perfecte?
Recorda que no es tracta de fer l'antologia més llarga del món, sinó la més consistent i consensuada: no t'oblidis, doncs, de votar els suggeriments dels altres quellegistes.

El poema de la meva vida!

[field_tax_franja] 80 elements a la llista

Tothom té un poema al cap. Tothom duu un poema al cor. Quin és el teu? O els teus? Quin poema o poemes t'agradaria tenir en una antologia perfecta?
Recorda que no es tracta de fer l'antologia més llarga del món, sinó la més consistent i consensuada: no t'oblidis, doncs, de votar els suggeriments dels altres quellegistes.

Busquem els millors títols de Negra i criminal!

[field_tax_franja] 109 elements a la llista

Ja tornem a tenir aquí el mes més negre de l'any! El mes de febrer comença sempre amb la setmana negra de Barcelona que, aquest any ha comptat amb un teloner de luxe com és la Setmana negra de Tiana. I com ja vam fer l'any passat, ens agrada fer la llista dels millors de la negra, siguin nous o clàssics, siguin traduccions o catalans. Esmoleu el criteri i voteu!
[Nota: recordeu que si el llibre no és a la Biblioteca QL, és el moment d'entrar-lo! Si és prou bo com per ser a la llista, llavors és que és imprescindible a la nostra biblioteca! Gràcies!]

Llegir i riure!

[field_tax_franja] 24 elements a la llista

Què us sembla si comencem l'any fent una llista de llibres que ens hagin fet riure moooolt?!
Diuen que l'únic que cal prendre's seriosament a la vida és el riure i al QL ens ho volem prendre al peu de la Lletra. Ens hi ajudes? Potser ara que comencem l'any és el moment de fer la 'Llista QL del riure'. Eps! seriosament...

Llibres de per riure!

[field_tax_franja] 42 elements a la llista

Amb els temps que corren, sembla que més val posar-s'hi bé, i procurar riure, encara que molts voldrien deprimir-nos cada dia amb les notícies. 

50 llibres que s'han de llegir abans dels 11!

[field_tax_franja] 74 elements a la llista

Quins són els 50 llibres que s'han de llegir abans de fer 11 anys? Quins creus que són els 50 llibres que tothom hauria de llegir i passar-s'ho tan bé com t'ho vas passar tu quan el vas llegir?
Aquí et proposem fer la Llista dels llibres que s'han de llegir abans dels 11.Tothom pot afegir el seu, però:
a) has de vigilar que ningú l'hagi posat abans
b) ha de ser a la Biblioteca QL i si no hi és, l'has d'afegir. Si és tan important, com és que encara no és a la nostra Biblioteca?

Els 100 llibres que van canviar la meva vida

[field_tax_franja] 181 elements a la llista

Quins són els 100 llibres més importants abans de fer 17 anys? Quins són els llibres que han significat un abans i un després a la vostra vida com a persones i com a lectors?
Aquí us proposem fer la Llista dels llibres que van canviar la meva vida.Tothom pot afegir el seu, però:
a) heu de vigilar que ningú l'hagi posat abans
b) ha de ser a la Biblioteca QL i si no hi és, l'heu d'afegir. Si ha canviat la vostra vida, com és que encara no és a la nostra Biblioteca?

Els 1000 o més llibres que s'han de llegir

[field_tax_franja] 478 elements a la llista

Segons alguns quellegistes, hi ha prop de mil llibres que s'han de llegir. Com que fer una llista al fòrum era complicat, ens hem empescat fer aquesta nova eina dinàmica i més ràpida de fer servir.
Abans d'introduir un nou títol, comprova, sisplau, que no hi sigui. Si ja hi és pots afegir-ne un altre i votar els que hi ha. El rànquing anirà canviant a mesura que els votem. Cada llibre es pot votar una sola vegada!