El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Vae Victus

Vae victus - Albert Sánchez Piñol
Editorial: 
La Campana
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
8.7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Vae victus narra quatre noves aventures de l’enginyer Martí Zuviría.

El llibre comença el 12 de setembre de 1714, l’endemà de la caiguda de Barcelona i poc abans que Zuviría fugi a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos. Després de l’aventura americana tornarem a Catalunya, però també anirem a Londres, Alemanya i fins i tot Nova Zelanda. Hi retrobarem personatges històrics que ja vam conèixer a Victus, com l’ambigu duc de Berwick, el seu acèrrim enemic Verboom o l’admirat general Villarroel, alhora que en descobrirem de nous, com el famós guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló –àlies Carrasclet– o l’explorador anglès James Cook.

Sánchez Piñol confirma amb Vae victus el seu pols narratiu, un equilibri prodigiós entre el rigor històric i la imaginació més desbordant i un sentit de l’humor que converteixen la seva prosa en una de les més modernes i alhora populars del nostre temps.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Aquesta novel·la té i no té res a veure amb Victus, l’inici de la saga. Mentre en la primera el fil principal era l’èpica, vista per Zuviría, en aquesta segona, Vae victus, ho són les aventures i desventures de Zuviría pel món fent-nos un retrat històric de quatre moments de la història en què es troba involucrat. Ens trobem davant el relat de la seva vida, paral·lela al segle XVIII, no de Barcelona ni de la seva caiguda el 1714, encara que se’ns recordi.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Vae Victus"

Llibre entretingut però que ha perdut l'èpica del primer llibre que bàsicament era el que el feia un bon llibre. 

Amb molts moments d'interès narratiu i curiositats històriques però sovint deslligades i orfes, com exiliades del llibre que les precedeix i que te'l fa enyorar.