El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Una breu història de set assassinats

Autor/s: 
Editorial: 
Bromera
Traductor: 
Ramon Monton
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-9026-608-3. Títol original: A brief history of seven killings (2014).
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

El 1976, just abans de les eleccions generals a Jamaica i de l’actuació de Bob Marley al concert «Somriu, Jamaica», que pretenia alleugerir les tensions polítiques, set homes armats amb metralletes irrompen a la casa del cantant. L’atac gairebé posa fi a les vides de Marley, la seva dona i el seu mànager, i fereix molts altres. Marley va poder actuar, però l’endemà del concert va deixar el país.

Hàbilment teixida per abastar dècades i continents i poblada de personatges ben diversos –assassins, narcotraficants, periodistes i, fins i tot, fantasmes–, aquesta novel·la «emocionant, intensa» (Los Angeles Times) explora una època inestable i perillosa i les seves conseqüències sagnants, des dels barris pobres de Kingston dels 70 fins al crac dels 80 a Nova York o la Jamaica més radicalitzada dels 90. Magistral i increïblement ambiciosa, aquesta novel·la èpica assegura un lloc a Marlon James entre els grans talents literaris de la seva generació.

 

Premis: Man Booker Prize for Fiction (2015), OCM Bocas Prize for Caribbean Literature (2015), Green Carnation Prize (2015), Anisfield-Wolf Book Award for Fiction (2015), finalista National Book Critics Circle Award (2014).

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta és una novel·la densa, corprenedora, on des de la ficció apareixen personatges ficticis basats en reals, i uns fets amb els quals passa el mateix. El cantant és Bob Marley, però sempre és el cantant, ja que no se l’anomena pel nom en cap moment. El coneixem, a ell i el seu paper, per mitjà dels altres personatges, els quals de forma coral, cada capítol porta el títol del personatge que narra en aquell moment, ens el descriuen, així com els fets que se succeeixen. És la narració d’una època, d’un lloc, d’una història, d’uns fets... en la qual s’ha afegit uns pensaments i emocions que no es coneixen, gràcies a la varietat de personatges narradors ens trobem múltiples perspectives, hi ha mafiosos, polítics, sicaris, periodistes, agents de diferents agències dels E. U. A. (CIA, DEA...), prostitutes, camells, persones que són simples testimonis... i veiem una crònica que ens retrata la trama política, social, criminal... de la societat jamaicana dels setanta fins al noranta, un entorn social i polític on es dóna lloc a la violència, la lluitat pel poder, sigui aquest pel país, per la ciutat, pel barri, pel clan o per la família, als diversos interessos dels altres països, i, com no, la droga i els diners. Una visió de Jamaica llunyana de la més coneguda, la paradisíaca.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Una breu història de set assassinats" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!