El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Una breu història de gairebé tot

Autor/s: 
Editorial: 
La Magrana, RBA Editors
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Altres dades: 
Títol original: "A Short History of Nearly Everything"
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Una breu història de gairebé tot” és una obra de divulgació de la ciència. Repassa d’una manera entretinguda, i de vegades divertida, les investigacions, les discussions i el nivell de coneixements que els científics actuals tenen sobre algunes qüestions que ens afecten com a éssers vius. Intenta respondre les preguntes eternes que la humanitat s’ha fet des que tenim consciència de la nostra existència, com per exemple: Què és l’Univers? Com va ser el Big Bang? Com es va formar el planeta Terra? Per què és com és? Per què l’aigua del mar és salada? Què és la vida i com es va originar? Per què els humans som humans? S’extingirem?

A més a més de contar de molt bé la història dels descobriments científics, si alguna cosa fa bé aquest llibre és dir el que se sap i el que no se sap. També desmunta certeses poc fonamentades científicament però que es reprodueixen als manuals i llibres de text d’abast general. Per exemple, de la famosa Lucy, l’exemplar més ben conservat d’australopitec no se sap amb certesa tant com sembla, ni tan sols se sap el seu sexe. Tampoc se sap del cert què va provocar la gran extinció del Permià (fa 245 milions d’anys), o inclús com realitzen algunes funcions les cèl·lules del nostre cos, o com s’originen les edats glacials. En fi, tenim una barbaritat d’interrogants que fan que la ciència siga més dinàmica que no estàtica, més divertida que no avorrida, i aquest llibre ajuda a fer-la així.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

A mi m’ha agradat moltíssim aquest llibre, inclús quan no entenia massa què estava llegint (com quan explica la relativitat, la teoria quàntica o l’estructura de l’ADN). Està molt ben escrit, i els capítols no es fan pesats. Barreja molt bé les anècdotes amb les explicacions més serioses i et manté en un estat de sorpresa i suspens continu.

Crec que és un llibre molt recomanable per a persones curioses, joves (potser a partir de setze anys) i majors, que són capaços de mirar un cuc o el cel nocturn amb una interrogació en la cara, que no es conformen amb una vida plena d’estereotips i prejudicis basats en la ignorància i en la reproducció de la mediocritat.

És un llibre dels que et fan més lliure, i feliç.

Més informació: http://historiata.wordpress.com/2013/04/04/ressenya-bill-bryson-breu-his...

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Una breu història de gairebé tot" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!