El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Un món feliç

Autor/s: 
Editorial: 
LaButxaca (Grup 62)
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2010
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8.2/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Fitxa del llibre:
Un món feliç (1932) és una de les novel·les de ciència ficció més celebrades del segle XX. Publicada en una època en què ja emergien, com una amenaça, els grans règims totalitaris que havien de desembocar en la Segona Guerra Mundial, Un món feliç ens convida a imaginar una societat futura en què un Estat paternalista manté els seus súbdits sota els efectes de la droga oficial del règim, un narcòtic anomenat «soma». A fi d’aconseguir blocs de ciutadans genèticament unificats i coherents, l’Estat endega un projecte de clonació. Els embrions, concebuts i desenvolupats al laboratori, són traslladats a la sala de Predestinació Social, on s’ajusten les aptituds i la intel·ligència de cadascú segons la casta que li ha estat assignada. Quatre joves, víctimes i herois d’aquesta novel·la, no encaixaran en un règim planificador i totalitari que pretén transformar els humans en meres cèl•lules d’un cos social.

Article en castellà molt ampli i complert sobre l'abast del llibre: http://es.wikipedia.org/wiki/Un_mundo_feliz

Recomanable consultar aquest article dins de llxll: http://www.llibresperllegir.cat/blog/2012/12/03/distopies-i-utopies

I Article, també de wikipèdia del concepte distopia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Distopia

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Quan va escriure la novel·la, part de la realitat que desciu Aldous Huxley es veia com impensable. Avui dia la fecundació in vitro, els nens "a la carta" , els transgènics i d'altres invents, són una realitat. Ell però, va utilitzar elements que ja existien a la societat al seu temps:  la cadena de muntatge, els obrers, els avenços en la medicina, concepte d'eugenèsia, , l'ascens dels feixismes i Stalin.  L'obra es pot analitzar des de la filosfia, la teologia, la història, la sociologia, la política...   Recomanable. No et deixa indiferent.

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Un món feliç"

Gràcies, Manel! Un llibre imprescindible fins i tot per als que no són amants de la ciència-ficció.

Un llibre molt recomanable de ciència ficció que ens fa pensar en un dels possibles futurs que ens esperen... Dos altres llibres de la mateixa temàtica són Farenheit 451 i 1984, un dels tres és imprescindible de llegir, el millor per mi és aquest mateix.

Jo el de Farenheit 451 no l'he llegit encara. Fa 3 anys vaig llegir 1984 i avui m'he acabat "Un món feliç", i coincideixo amb tu, de moment em sembla el millor tot i que 1984 també em va agradar molt. Em recomanes Farenheit 451 o creus que és massa semblant als altres dos?

Hola, jo el vaig llegir fa anys i no me'n recordo gaire, però sé que em va agradar, això que la ciència ficció no és per mi. El recomano.

Elisenda