El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

A todo vapor

Autor/s: 
Editorial: 
Fantascy
Traductor: 
Gabriel Dols Gallardo
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El progrés ha arribat a Mundodisco de la mà d’una locomotora de vapor. Els seus habitants acudeixen en massa per admirar el revolucionari prodigi de la tècnica, obra d’un jove inventor anomenat Dick Simnel. Immediatament Lord Vetinari decideix apropiar-se de la màquina, i nombra a Húmdo vin Mustachen, el seu home per tot, responsable de l’operació. Mentrestant explota una revolta política entre els nans, que planegen atemptar contra el seu rei i sabotejar el ferrocarril. Von Mustachen haurà d’esquivar molts esculls per evitar que tot descarrili.

 

Des de fa més de tres dècades, Terry Pratchett ha fascinat a milions de lectors en tot el món amb les seves novel·les fantàstiques, divertides i satíriques. La seva prolífica obra consta de setanta llibre, ha sigut traduïda a 37 idiomes i porta venuts més de 85 milions d’exemplar en tot el món. Conegut especialment per la seva aclamadíssima sèrie de Mundodisco., el 2009 Terry Pratchett va ser nomenat cavaller de l’excel·lentíssima ordre de l’imperi britànic pels seus serveis a la literatura i va aconseguir entregar-se amb passió a l’escriptura fins a la seva mort el març de 2015, a l’edat de 66 anys.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Personalment, no tinc res negatiu a dir sobre “A todo vapor”. Potser no és una de les millors novel·les de Mundodisco, però li dono les gràcies a Pratchett per escriure un comiat tan emotiu. M’ha tornat boja d’alegria retrobar tantíssims personatges de la col·lecció, encara que tan sols traguessin el cap ràpidament per dir “Hola!

 

L’arribada del tren per a mi és una garantia de que tots aquests personatges seguiran evolucionant i que tindran un futur brillant, i per un altre cantó també és un símil sobre la vida i el procés creatiu de Mundodisco. El camí no ha estat fàcil i hi ha hagut dificultats, però el millor d’haver arribat fins aquí ha sigut gaudir de totes i cadascuna de les etapes del viatge, com estic segura que va fer en Pratchett.

 

Alguns membres del fòrum oficial de Terry Pratchett hem coincidit en que aquest llibre és potser menys intens o dramàtic de forma deliberada per expressar l’esperança de l’autor cap a la humanitat. El que sí està clar és que “A todo vapor” és l’últim “hurra” de Pratchett, un clar missatge a tots els seus fans. He sigut la única en emocionar-me llegint un dels últims paràgrafs del llibre? Gairebé podia sentir-lo a ell dient-ho amb la seva pròpia veu:

 

 “A vegades, senyor Mustachen, el jove jo que vam perdre torna, ens dóna un copet a l’espatlla i ens diu: <<Aquest és el moment en que la civilització deixa d’importar, en que ja no regeixen les normes. Li has donat al món tot el que podies donar-li i ara aquest moment és només per a tu, l’oportunitat de jugar-ho tot pel tot amb un últim hurra.>> Hurra!”

 

Llegiu la ressenya sencera

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"A todo vapor" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!