El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

¡Todo por mi país!

Editorial: 
Planeta
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El periodista Fernando González, Gonzo, conegut actualment pels seus reportatges sobre política, corrupció i immigració en el programa El Intermedio, ha confegit una petita crònica periodística sobre les elits polítiques i econòmiques espanyoles. A partir d'una extensa «webgrafia» (reproduïda com a annex), el llibre compon una guia informativa ben útil davant de la desinformació habitual en què col·laboren els personatges que hi apareixen i els periodistes més i menys desinformats o poc crítics.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Fa uns dies en la SER María Teresa Fernández de la Vega, antiga vicepresidenta del govern socialista, acceptava presentar-se com a membre d'una família «represaliada» pel franquisme. El llibre, per contra, en el capítol «Desmemoriados, zombis i delegados de clase», contraposa la figura dels «represaliats», que podem trobar en el Valle de los Caídos, amb la dels «depurats», figura on inclou el pare de la ministra, atés que l'alt càrrec de la República espanyola va patir una separació del servei del 1940 al 1949. En 1949 va ser readmés al servei i a partir d'ahí va fer carrera en l'administració franquista, fins a rebre la medalla d'or al mèrit en el treball en 1971. Eixa trajectòria permet entendre millor què hi ha realment d'algunes actituds i activitats públiques que podrien semblar contradictòries, però que es poden explicar si tenim en compte més els fets que la propaganda.
En eixe sentit, esta «vida y andanzas de nuestros próceres y proceresas» inclou un ventall ben ample de molts personatges que tenim encara frescs en els diaris, de la vida política i de la secció d'economia o de societat, de Jordi Pujol a Rafael Blasco i José Luis Olivas, passant per José Bono, Marta Domínguez, Esperanza Aguirre i molts més. Un llibre que convindrà consultar de tant en tant.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"¡Todo por mi país!" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!