El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

TINO COSTA

Editorial: 
Ancora
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1947
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Em proposo d'escriure una història fosca, una història de violència i de nit. La història que vull escriure és la història tràgica i estranya de Tino Costa, la història de la seva mare i la de Mila del Santo, i la de la petita Sileta, que fou morta en una nit de frenesí i d'horror; una d'aquelles nits en què es diria que la ment de l'home està torbada pel vi o per la follia, o sotmesa a la influència d'una atziaga força astral. Totes elles van unides en un mateix destí; totes formen una única història d'amor i de dolor.
Tino Costa és un fill de pare desconegut criat a Amposta, al final del segle XIX. El seu primer contacte amb el món és violent; la seva vida, una experiència de la maldat, sigui la de la inventiva infantil o la dels homes fets, en primer lloc la guerra. Però Tino Costa és també l’esperança inestroncable, la fam d’innocència, l’impuls cap a la bellesa i l’amor, que es desperta quan sembla que el cor ja és de cendra.
Combat entre aquestes dues forces, la novel·la Tino Costa s’aixeca en el paisatge literari català com una muntanya solitària on es troben i es fonen dos mons: el de la terra, antic i elemental, i el d’una modernitat inquieta —una sort d’existencialisme apassionat.
La portada correspon a una edició recent de El Club Editor, perquè la portada original de la primera edició de 1947 és tant senzilla que sols apareix la editorial i el títol al llom.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"TINO COSTA" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!