El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tan poca vida

Editorial: 
Lumen
Traductor: 
Aurora Echevarria
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Una novela que sigue el hilo de la gran literatura norteamericana y que ha llegado para dar un nuevo sentido al silencio y un nuevo valor a las emociones.

La novela que hay que leer.

Para descubrir...
Qué dicen y qué callan los hombres.
De dónde viene y dónde va la culpa.
Cuánto importa el sexo.
A quien podemos llamar amigo.

Y finalmente...
Qué precio tiene la vida y cuándo deja de tener valor.

Para descubrir eso y más, aquí estáTan poca vida, una historia que recorre más de tres décadas de amistad en la vida de cuatro hombres que crecen juntos en Manhattan. Cuatro hombres que tienen que sobrevivir al fracaso y al éxito y que, a lo largo de los años, aprenden a sobreponerse a las crisis económicas, sociales y emocionales. Cuatro hombres que comparten una idea muy peculiar de la intimidad, una manera de estar juntos hecha de pocas palabras y muchos gestos. Cuatro hombres cuya relación la autora utiliza para realizar una minuciosa indagación de los límites de la naturaleza humana.

Tan poca vidase ha convertido en un auténtico fenómeno literario, un éxito sin precedentes en las redes sociales...

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Em costa molt fer el comentari d’aquesta novel·la , i m’agradaria fer-ho bé perquè m’ha agradat i la recomanaria a tothom que estès acostumat a llegir relats tant extensos i intensos com aquest, que compta amb més de 1000 pàgines.

He dit que és un relat intens, i molt.  Intens el patiment del personatge principal, provocat per uns fets lligats a una infància desgraciada, d’abusos, pederàstia i sadisme. Intens per l’amistat que uneix quatre amics i uns quants més, des de una joventut plena d’expectatives i una maduresa còmplice. Intens per la generositat d’aquesta amistat. Intens l’amor, de com es dona i com es rep i quan es absent.

En el relat hi ha una contraposició constant d’allò que generosament s’ofereix amb la incapacitat d’acceptar-ho sense trair els propis fantasmes i que tota una vida no és capaç de resoldre.

Penso que ja he avançat prous continguts. El que no m’estaré de dir és que, en certs moments he hagut d’aturar la lectura per la duresa del relat, que m’ha produït esgarrifances, però també m’ha posat un nus a la gola i m’he emocionat. Penso que quan el lector- en aquest cas jo-  té aquestes sensacions és que té a les mans una gran obra literària. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Tan poca vida "

És difícil comentar un llibre que s'ha fet tan famós, tan llarg (1000 pàgines) i amb tantes crítiques a favor (i unes quantes en contra). Jo he tret les meves pròpies conclusions i aquí us les deixo per si a algú el pot orientar una mica, sense fer espoilers.

+

Presenta amb naturalitat relacions que d'entrada no ho serien gaire per a la major part de la societat: de parella, de família, entre metge i pacient...

Ens parla de la tendresa, l'amistat, la lleialtat, l'amor entre homes.

I de l'art i la creativitat com a sortida de moltes frustracions.

-

Jo no trobo creïble que un dels personatges (sobre el qual girarà de fet tota la novel.la) hagi tingut una vida amb relacions tan despiadades, morboses, sàdiques i terribles, sense haver trobat mai una mà amiga.

Tampoc que una persona que ha embogit degut al seu passat desperti tant d'amor i fascinació entre les persones que l'envolten i que tots el vulguin ajudar a pesar de tant de sofriment (autoinflingit i cap als altres). No ho he trobat realista.

Tampoc he trobat realista que una persona tan malalta pugui treballar molt i viatjar per tot arreu, per molts diners que tingui. És físicament impossible.

Li sobren pàgines perquè molts trossos són repetitius (suposo que es tracta d'un recurs de l'autora, però i tot i això, jo crec que li caldria una retallada).

Tot i el que he exposat, enganxa i te trossos memorables.
Llegiu-lo i ho comprovareu.