El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

'Quatre germanes'

Autor/s: 
Editorial: 
Libros del Asteroide
Any d'edició: 
2010
Valoració dels usuaris: 
6.6/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Els personatges de 'Quatre germanes' caminen, parlen, respiren. En definitiva, són vius. I ho són com tots nosaltres, de manera imprevisible, amb clarobscurs, amb contradiccions, amb dubtes, amb conflictes i tensions, amb il·lusió, amb decepcions i a vegades a contracor. Però sobretot viuen, tiren endavant, evolucionen i creixen. Quan tanquem la darrera pàgina de la novel·la, en Mathew, la Callie, la Jessica, la Leonie, l'Ed, la Mary Jo i la Mathy continuen vivint en la nostra imaginació per un temps llarg. D'alguna manera les seves vides són la nostra vida. I és que els lectors no necessitem les novel·les per viure altres vides, sinó per viure la nostra. Per comprendre-la i per entendre-la. I en alguns casos, per suportar-la. Som lectors creatius i en llegir una novel·la la interpretem i en aquest sentit la reescribim, cadascun fem la nostra aportació, alguna lectura singular, una interpretació diferent. Totes valuosíssimes. De fet els escriptors busquen això. El seu lector ideal és el lector crític, aquell que reinventa el text i superant el sentit literal de les paraules en capta el sentit metafòric, interrogant l'obra fins a l'infinit. I és que no podem oblidar que la novel·la, el text literari, és art i com a tal no és realitat sinó representació de la realitat, i per tant, recreable. 'Quatre germanes'  'd'una modernitat extraordinària pels temes que tracta' serveix per parlar de literatura i de tècniques narratives però també del sentit de la vida. Com deia el seu editor, el mític director literari de Knopf, Robert Gottlieb, 'Dels centenars de novel·les que he editat, 'Quatre germanes' és realment l’única que he rellegit diverses vegades des de la seva publicació i, cada cop que la torno a llegir, m’emociona tant com la primera vegada'.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "'Quatre germanes'"

La vaig llegir fa temps
Quatre germanes  és l'única novel-la escrita per Jetta Carletton. La novel-la et va entrent suaument, la vida d'aquestes germanes que té com a centre una granja de Missouri es va desgranant a través del temps, i dels paisatges, de la relació dels personatges i dels  seus diferents caràcters i psicologies amb un nexe comú de l'amor i sense que te n'adonis et vas submergint dins la narració. (Especialment recomanable per les que en tenim quatre o més germanes).
 Recodo l'opinió d'algú que va dir que la trobava avorrida. No és el meu cas

Maria Jesús

He trobat aquesta novel·la (l'única que va escriure l'autora) molt interessant i entretinguda, encara que trobo a faltar un capítol dedicat a la més petita de les germanes. Sembla com si la Mary Jo fos la narradora, però no queda massa clar i m'hagués agradat conèixer més a fons aquest personatge.Recomanable!