El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Premis Atrapallibres 2018

Aquestes són les tres obres guanyadores del 13è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres», un premi que com ja sabreu convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els infants i els joves.
 
Una de les coses més interessants d'aquest premi és que el jurat està format per nens d'entre 9 i 12 anys de diferents escoles de Primària i biblioteques de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Són ells qui decideixen quins llibres són els guanyadors d'entre les tres categories que es presenten. Una comissió d'experts en literatura infantil és l'encarregada de seleccionar els llibres que opten als premis. 
 
Els guanyadors del 13è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres d'aquest 2018 han estat:
 
 
Categoria 9 anys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El Martí està desesperat perquè cada dia li desapareix l'entrepà de dins la carmanyola. Per això decideix investigar per tota l'escola, per saber qui és el responsable d'aquests robatoris que li fan passar tanta gana.
 
MAROIS, André. El lladre d’entrepans. Il·lustracions: DOYON, Patrick. Traducció: Coral Romà. Cruïlla
 
 
Categoria 10 anys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En Nikolas és un nen d'onze anys que viu amb el seu pare en una caseta de fusta totalment envoltats de neu. Un dia, el pare ha de marxar i Nikolas s'haurà de quedar amb la seva terrible tieta. Cansat de suportar aquesta situació que li ha tocat viure, decideix marxar a la recerca del seu pare. És així com emprendrà un llarg viatge ple d'aventures, neu per tot arreu, elfs, segrestadors i molta màgia.
 
HAIG, Matt. Un noi anomenat Nadal. Il·lustracions: MOULD, Chris. Traducció: Anna Llisterri. Estrella Polar
 
 
Categoria 11-12 anys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L'Olívia és una noia normal, com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare missing, un germà poruc, uns veïns perepunyetes, unes amigues llepafils, una tele espatllada i un pis a l'eixample petit i bufó amb orientació sud. Però, impensadament, la crisi truca a la porta i el seu petit món s'ensorra.
 
CARRANZA, Maite. La pel·lícula de la vida. Il·lustracions: LOPEZ DE MUNÁIN, Iratxe. Cruïlla
 
 
 

 

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Premis Atrapallibres 2018" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!