El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Palau i Fabre: Visita guiada amb sorteig

Dades activitat
Activitat tancada
Data de l'activitat: 
Dll, 19/03/2018 - 18:00
Lloc: 
Palau Robert i Edifici Can Serra - Rambla de Catalunya, 126 - Barcelona
Descripció de l'activitat: 

El 19 de març us oferirem una doble visita guiada a l'exposició "Palau mira Picasso" i "Jo sóc el meu propi experiment" amb el sorteig entre tots els assistents quellegistes d'un lot de material divers sobre l'autor (imatge al final del post). 

L’exposició "Palau mira Picasso" està coproduïda per la Fundació Palau, Fundación Picasso Málaga Casa Natal, i té el suport de la Diputació de Barcelona. La mostra comissariada per Víctor Fernández, exposa algunes de les imatges que Palau i Fabre va captar de l'artista malagueny i del seu recorregut vital, visitant els llocs en els quals Picasso va viure i els estudis als quals va pintar. Josep Palau i Fabre (1917-2008) és una de les figures més singulars de la literatura catalana del segle passat. A més de poeta, dramaturg, traductor i assagista, Palau és conegut també com a expert en estudis picassians, amb una extensa bibliografia que encara avui és considerada com a fonamental per a conèixer al geni malagueny.

L'exposició "Jo sóc el meu experiment" proposa una nova manera d’apropar-se a la poesia, a la poesia de Josep Palau i Fabre i als Poemes de l’Alquimista, mitjançant un plantejament innovador. El problema de la identitat, el sentiment de ser sempre estranger, l’instint que ens condueix a una identitat humana compartida, el valor de la tradició com a matèria primera de les creacions contemporànies.

Entre els col·laboradors hi ha els artistes Ignasi Aballí i Enric Farrés, l’animadora Laura Ginés, l’escriptor Sergi Pons Codina, la videoartista Maria Padrós, l’il·lustrador Arnal Ballester, el realitzador Morrosko Vila-San-Juan, els dissenyadors America Sanchez i Albert Planas, i els arquitectes Llamazares-Pomés.

Llamazares-Pomés han pensat un sistema de cubs: cada cub desplega visualment i instal·lativament un poema. L’espectador viu el pas de la poesia de Rimbaud a la de Palau i Fabre a través de les variacions plàstiques d’Ignasi Aballí del poema L’aventura. Laura Ginés ha treballat en una animació la descomposició del poema que fa Palau i Fabre a El poema (la música, les paraules, l’argument), inspirada en la Història d’un soldat d’Stravinski. Maria Padrós ha treballat en vídeo el poema Peix: la solitud, a incomunicació, la sordesa.

Inscriviu-vos a través del formulari verd indicant EXPOSICIÓ PALAU I FABRE.

Lloc de trobada: entrada del Palau Robert a tres quarts de sis.

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Palau i Fabre: Visita guiada amb sorteig"