El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Ni pena ni miedo. Un juez, una vida y la lucha por ser quienes somos.

Editorial: 
Ariel
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
6/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

“Ni pena ni miedo” és tota una declaració de principis i d’intencions. Prové d’un geoglif que el poeta xilè Raúl Zurita va instal·lar al terra del desert d’Atacama. Parla del passat i del futur. És un lema de resistència que vol dir que la por a les conseqüències dels nostres actes no ha de paralitzar les nostres decisions futures, que cal ser conseqüent amb el que creiem i defensem. I és el lema que Fernando Grande-Marlaska porta tatuat al canell, senyal de compromís amb una idea: que les seves pròpies vivències es corresponguin amb aquesta filosofia de la vida. Unes paraules que l’acompanyen tant en el personal com en el professional.

Aquesta és una obra plena d’informacions inèdites i reflexions personals. Grande-Marlaska parla, per descomptat, de la seva infantesa, de la seva família, de la seva arribada a la vida professional, de com el seu treball com a jutge li ha posat sovint en contacte amb realitats dures que calia resoldre o com la seva condició de gai casat l’ha obligat a afrontar doloroses tessitures que han fet d’ell un home més dur del que hagués desitjat ser ... Però sobretot, incideix molt en l’ideari d’algú que en aquests moments de sotsobra alça la veu en defensa d’una revolució ètica que posi fi a la corrupció, a la violència de gènere o al maltractament animal, entre altres causes que defensa apassionadament. I tot això ho explica aquí amb honestedat, de forma espontània però ferma, sense sentir pena ni por per les decisions que ha pres al llarg de la seva vida.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

L’autobiografia d’un jutge, que al seu moment fou bastant mediàtic, que ha tingut el coratge de compartir amb tots nosaltres fets, emocions i pensaments íntims de la seua vida; experiències privades, tant felices com doloroses, que tenia tot el dret a servar-les en silenci, les quals finalment ha volgut publicar per ajudar, per evitar sofriments als companys que estiguen passant pel que ell va haver de passar, en el camí de la difícil acceptació personal i social de la seua orientació sexual, diferent a la majoritària heterosexual, i sobretot per contribuir a millorar aquesta acceptació per part de la societat, aprofitant la seua influència com a personatge públic que ocupa un càrrec important a la judicatura de l’Estat. Tanmateix, no és pas això el que emplena més pàgines del llibre: també hi ha una defensa abrandada i coherent de l’educació en la igualtat, de l’educació pública i de la laïcitat de l’Estat, així com l’oposició a la corrupció i al maltractament animal. Però sobretot hi ha una justificació de les decisions de la seua feina i posició de poder, i una descripció de la seua ideologia “ciutadana europeista”, ben respectable com qualsevol altra, però lamentablement poc comprensiva amb les nacions o cultures no castellanes que sobreviuen a l’Estat espanyol. Recomane la seua lectura, sempre que anem amb cura de no “contaminar-nos” amb les evidents contradiccions d’aquests elements més jacobins i neoliberals del seu discurs.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Ni pena ni miedo. Un juez, una vida y la lucha por ser quienes somos." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!