El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Mentida

Autor/s: 
Editorial: 
Edebé
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8.8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d'entrar a Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s'ha enamorat, però no d'un noi del seu entorn, sinó d'un fantasma, d'una veu sorgida d'Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura.
Com que la Xènia és decidida i el seu amor virtual no vol quedar amb ella, es proposa sorprendre'l, de manera que comença les seves investigacions amb les poques dades de les quals disposa.
I resulta que tot és fals, una mentida, ni la foto ni el nom són reals. Qui és en realitat la seva ànima bessona? Penedida per haver descuidat els estudis, ho confessa tot als seus pares, segura d'haver estat víctima d'algun desaprensiu. Però aviat un paquet inesperat li revelarà la identitat del noi amb el qual va compartir les seves més íntimes emocions. El paquet prové de la presó de menors i conté la història d'un assassí.
Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Mentida"

Aquesta novel·la m'ha sorprès molt i m'ha encantat. Trobo que l'autora té una manera molt especial d'escriure. El recomano!

Un llibre obert és un cervell que parla, tancat un amic que espera, oblidat un ànima que perdona, destruït un cor que plora.

Mireu el meu blog. I si us agrada... seguiu-lo! Biggrin
http://lavidaentrellibres.blogspot.com.es/

Quan ets jove, rebel i incomprès, el personatge d’un llibre pot tenir molt més a veure amb tu que tot allò que t’envolta; en la ficció s’hi troben companys que l’entorn pot perfectament negar-te. Tothom ens ha advertit dels perills d’Internet, on res és el que sembla. I a la vida real, no passa el mateix? Què és veritat i què és mentida?

El que d’entrada sembla una novel·la romàntica juvenil com tantes altres aviat fa un fort gir de guió que la dota de sentit i profunditat. Una història impactant que d’una banda juga al thriller i de l’altra posa en primer pla el tema de la fractura social i la solitud adolescent, incloent homenatge a Salinger i Saint-Exupéry.

Mentida parla de manera directa de la barrera entre mons radicalment diferents que coexisteixen, del paper redemptor de l’amor i de la literatura. Una reflexió sobre un tema delicat, cru i sovint invisibilitzat com és la criminalitat juvenil. Les preguntes sobre la taula: qui és responsable que un noi de 14 anys sigui un assassí? Quan i on neix el problema, on comença la responsabilitat? Hi ha esperança per aquests joves? La resposta, sigui la que sigui, no és fàcil. 

Pocs llibres m'han agradat tant! A la nostra classe li ha encantat. Crec que és un llibre que agrada a molts gustos diferents, i t'enganxa. El recomano al 100%!