El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Llibre o pel·lícula?

12 comentaris / 0 nous
Darrer comentari
Ester F. Matalí
imatge de Ester F. Matalí
Desconnectat
Darrera visita: fa 38 minuts 45 segons
Gat Vell
Afegit: 26/05/2011 - 20:50
Punts: 9829
Llibre o pel·lícula?
Descripció del tema: 

M'agradaria parlar sobre les pel·lícules que ja tenen un llibre, i a partir d'això rebre opinions sobre si els hi ha agradat més el llibre o la pel·lícula, què creuen que ha explicat millor la història, quina s'ha entès més, etc.

[Coordinació: un debat similar va ser obert el 2008 en aquest fil: http://www.quellegeixes.eu/llibre-o-pellicula però hem decidit reobrir-lo i donar-li continuïtat en aquest nou format de fòrum. Som-hi!]

MillaBast
imatge de MillaBast
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 dies 17 hores
Afegit: 18/05/2017 - 16:02
Punts: 266
MillaBast
imatge de MillaBast
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 dies 17 hores
Afegit: 18/05/2017 - 16:02
Punts: 266
Jorginagarcia
imatge de Jorginagarcia
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 mesos 3 setmanes
Afegit: 09/11/2017 - 19:13
Punts: 250

Hola!
Bé, jo trobo que val més la pena llegir primer el llibre i després veure la pel·lícula. Totes les vegades he coincidit en que en el llibre s'expliquen més coses i millor que a la peli.Tens una certa llibertat per imaginar-te els personatges i els ambients, que quan veus la pel·lícula es destrossa. Un molt bon exemple és el del noi del pijama de ratlles, quan la vaig veure era molt diferent al que jo pensava i hi havia coses que no explicava.
Gràcies!

Gironella
imatge de Gironella
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 mesos 3 setmanes
Afegit: 09/11/2017 - 16:11
Punts: 30

Jo prefereixo les pel·licules perquè prefereixo no haver-me d’imaginar les coses i saber com són realment.

Laia Fabró
imatge de Laia Fabró
Desconnectat
Darrera visita: fa 5 mesos 4 hores
Afegit: 14/11/2017 - 10:46
Punts: 66

Hola Gironella, jo crec que estem en una molt bona edat per deixar volar la imaginació, i veure de que som capaços. Jo personalment opino com la Jorginagarcia, crec que està bé primer llegir-te el llibre i després comparar amb la pel·licula. D'aquesta manera primer et fas la pel·licula al teu cap i després la veus d'una manera diferent.

Bepe
imatge de Bepe
Desconnectat
Darrera visita: fa 5 mesos 3 hores
Afegit: 09/11/2017 - 16:02
Punts: 60

Hola Gironella, jo també prefereixo veure la pel·licula abans que el llibre, ja que la banda sonora i les imatges penso que et fan entrar més a l’història, o sentir-la més.
A més a més, jo prefereixo saber les coses com són que no imaginar-te tu la història ja que en alguns casos et pots fer un embolic.

Max G
imatge de Max G
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 mesos 3 setmanes
Afegit: 09/11/2017 - 16:06
Punts: 60

Hola jorgina, Gironella ..... , jo crec que tot el que dieu depen de el llibre del que parlem. Jo crec que hi ha un punt que no hem comentat, que és el de els llibres llargs. Jo la veritat preferiria veure la versio pelicula ja que si en un llibre llarg estas mooolt temps llegint-lo i t'interesa canviar de tema doncs pots veure la pel·licula. També és veritat que potser esta bé seguir la mateixa historia durant molt temps i que ademes t'agrada. O imaginarse el mateix personatge durant molt temps doncs et facilita molt la manera de anar-te imaginant les coses. Pero en canvi la peli tambe t'ajuda amb aquest tema. En fi estem com al principi, preferim la peli o el llibre depenen de quin llibre sugui.

MillaBast
imatge de MillaBast
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 dies 17 hores
Afegit: 18/05/2017 - 16:02
Punts: 266

A mi me gusta mucho mas el libro que la pelicula porque si ves la pelicula primero ya tienes una imagen en la cabeza que te impide imaginar lo que lees.Y luego la pelicula simpre es muy diferente a el libro. Pero también si la historia original es la pelicula entonces no me leo el libro.

D.S.D
imatge de D.S.D
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 mesos 3 setmanes
Afegit: 30/01/2018 - 12:36
Punts: 430

Seguin mi parecer es mucho menor mirar actes la pelicula que leer el libro ya que así tienes una base para poder aver lo que pasa en cada momento en el libro. O para poder ver como son los escenarios... 

D.S.D

ValentinaEspinoza
imatge de ValentinaEspinoza
Desconnectat
Darrera visita: fa 4 mesos 4 setmanes
Afegit: 15/11/2017 - 10:44
Punts: 305

Hola

Jo trobo millor els llibres ja que en un principi tu pots imaginar te com tu vols la història, ja que no hi han barreres en la imaginació, en canvi en una pelicula no pots i has de seguir amb el que et donen encara que no t'agradi.  També un punt fort es que pots deixar el llibre un moment per poder descansar i poder enfocarte en un altre tema, però en canvi en una pelicula, si vas al cinema per exemple no la pots parar i et pot perdre en algun moment. Realment el que no m'agraden son les pel·lícules basades en llibres ja que, com bé he dit abans, et trenquen tota la teva imaginació inicial.

Gràcies

Mixa_Boli
Desconnectat
Darrera visita: fa 1 dia 2 hores
Gat Vell
Afegit: 15/12/2015 - 14:10
Punts: 13687

Ostres, quin debat més interessant! enlightened

Estic d’acord amb la majoria de coses que heu dit... És molt difícil resumir tot un llibre en una pel·lícula, i costa trobar adaptacions que siguin fidels. Però de vegades s’agraeix que una pel·lícula es salti els trossos més llargs i avorrits, com va dir el Max G!

A mi la majoria de vegades m’agrada més llegir el llibre primer, perquè com bé dius, Valentina, quan llegim la nostra imaginació no té límits i les pel·lícules ens ho donen tot fet!

Però resumint: crec que depèn de la pel·lícula i el llibre... i sobretot de la persona! cheeky

Mx

 

Entra o registra't per publicar comentaris