El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'amiga genial

Autor/s: 
Editorial: 
La Campana
Traductor: 
M.Hernandez
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Forma part d'una tetralogia de l'autora. Elena Ferrante és pseudònim literari
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Elena Ferrante és l’escriptora sense cara. La seva figura està envoltada del secret més absolut. L’únic que se’n sap és que va néixer a Nàpols, però hi ha qui fins i tot afirma que qui s’amaga sota aquest pseudònim és un home. L’amiga genial és el primer volum d’un quartet exquisidament escrit i que dibuixa un retrat sentimental de l’experiència femenina, la rivalitat i l’amistat com no s’havia vist mai abans en la literatura. Un fenomen mundial.

«La primera obra italiana en dècades que es mereix el Nobel.»
The Guardian

«Novel·les extraordinàries, honestes fins a la indecència.»
The New York Times

L’amiga genial segueix les dues protagonistes –la Lila i la Lenù– durant la infantesa i l’adolescència en un barri miserable de Nàpols, entre una multitud de personatges que les acompanya. L’autora sap aprofundir com ningú en la complexa naturalesa de l’amistat entre dues nenes, dues noies, dues dones, seguint pas a pas el seu creixement individual, la manera com s’influeixen l’una a l’altra i els sentiments bons i dolents que alimenten durant anys una relació intensa i autèntica. I ho fa amb una veu tan sincera i potent que tindreu la sensació que no heu llegit mai res que s’hi assembli.

«Poques obres han tractat la condició femenina amb tanta profunditat i lucidesa.»
Brenda Otero

«Dues dones que s’atrauen com les males temptacions.»
Jenn Díaz

 

Per a mi, que m'he empassat la tetralogia, hem sembla un llibre excepccional, literariament parlant i que crec que no s' ha deixar de llegir... un cop comences et trobes amb El món d' Elena Ferrante i es converteix en una addicció.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Jo, com a apassionada amant de la lectura i procurant cercar sempre lectures que m'aportin a tots nivells, vaig començar a llegir aquest llibre ,per recomanació de la meva " personal coach literària" de la qual, me'n refio absolutament.He de dir, que em va sorprendre aquesta recomanació, ràpidament vaig pensar que debia ser un best- seller correctament escrit peròno vaig iniciar la lectura molt atreta pel llibre.

Doncs, després d'aquest llibre varen anar caient els altres tres d'aquesta serie, dues amigues, i està excel.lentment escrita i  tracta el tema de l'amistat entre dues dones antagòniques d' una manera molt original i que atrapa. 

La temàtica que va tocant es molt interessant escollint com a marc la caòtica Napols de després de la guerra.

CAl llegir- la!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'amiga genial"

Doncs a mi m'ha deixat indiferent, està ben escrita però no atrapa.

Loreto, el que té d' interessant llegir és aquesta possibilitat de divergir i dialogar al voltant dels llibres. Es això el que ens diu que un blog, que un diari, que una revista estan vius, quan cadascú aporta allò que li diu, que li fa sentir, allò que queda del llibre diria jo...si, si el regust final que et porta una lectura com quan tastes un nou menjar i valores els últim respirar amb el tast al paladar. llavors en dius la teva...

A mi, realment em va costar agafar aquesta història, en quan a que tenia altres coses per llegir i solament perquè la persona que me l' oferia és una molt bona lectora i selectiva em vaig sentir temptada. Patia, per diferents prejudicis, primer que em recordava  a un best- seller tipus noveleta rosa i buffffff quina mandra!!!! I després que l' autor/ ra.està resultant esser un fenòmen editorial i aquests booms no solen agradar- me... però a mi si m' ha ben enganxa' t, m' ha encantat l'agudesa que té amb tota l' acurada descripcció de l caràcter de les dues amigues, la i trospecció que fa i l' analisi  em semblen fetes amb bisturí alhora que es sol.lapa amb la descripcció precisa del marc social de les protagonistes.

HE d' afegir que l' obra en la seva totalitat està formada per quatre llibres, que són la nissaga de les amigues. Jo ja sóc pel quart i clar, la visió amb tota la globalitat quasi llegida dóna encara una nova i apassionant prespectiva ja que en l' amiga genial es capbussa en l' infancia de les dues protagonistes però manca l' adolescència, la maduresa... en fi, que llavors molts dels comentaris o situacions dees nenes petites recobren sentit o les entenem millor.

Però clar, per abordar quatre obres llarguetes, convé que t' enganxin i t' il.lusionin...

Maff

Maff

 

En aquesta primera novel·la de la tetralogia, partint de la desaparició de la seva amiga Lila, l’Elena ens narra llur infantesa i adolescència, la formació de la identitat, l’origen de l’amistat i la seva consolidació, el descobriment del món i la vida, la importància d’estudiar i el rellançament que pot significar... assistim als seus pensaments i sentiments, amb una gran sensació d’honestedat, sense amagar res, però conservant un tacte i una delicadura amb dosis de subtilesa, se’ns recrea una barriada senzilla i modesta de Nàpols, on hi trobem les típiques diferències entre els veïns. Una narració que captiva, tan amb l’ambientació de la barriada, com amb la singular amistat de les protagonistes i l’evolució que tenen, i per com ho conta et manté el cor-robat.

 

 

Gràcies Bonàs per el teu comentari del llibre. M'ha agradat molt el que aportes al voltant del teu tast del llibre.

Jo he de dir que tot assoleix més integritat quan es llegeix tota la tetralogia. Jo, no posaré les ressenyes dels altres llibres que componen la nissaga perquè se'm fa dificil d'anar explicant l'argument de cadascuna per separat, en realitat és un fil i és dificil anar-ho desgranant en arguments separats. La història assoleix sentit ple amb la tetralogia sinó es perd profunditat .

Però potser aquest, "l'amiga genial" seria l'únic, per mi, que es podria llegir sol i aturar-te, els altres van molt lligats a haver llegit els altres títols.

Aprofito per posar els altres llibres que conformen la tetralogia esmentada:

- " La Història del segon cognom".- correspon a l'adolescència.

- "una fuig, l'altra es queda"-  Etapa d'adultes en plenitud.

-" la nena perduda". toquen els moments de maduresa personal i reflexiva.

 

Maff

Només diré que se m'ha fet etern, n'havia sentit bones crítiques però a mi no m'ha arribat. Sense ganes de continuar amb la resta de llibres

"Hi ha dues coses que son infinites: l'Univers i la estupidesa humana. De l'Univers no n'estic tan segur"
Albert Einstein.

MUNAT, gràcies per la teva opinió, m' encantaria que la gent s' animés més a comentar, perquè hi ha molta gent que llegeix molt i així tots creixem.

Ja és això, opinions diverses, oposades ,tant és, la cosa és que hem estat dins d'un escenari compartint lectura i és bonic compartir que ens ha oferit o les seves mancances.

A mi, aquesta lectura que la vaig fer al estiu, em va semblar molt ben escrita i amb una forma d' escriure novedosa.

Maff