El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La transformació (La metamorfosi)

Autor/s: 
Editorial: 
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1915
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9.3/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Aquest títol fa més justícia a l'original, que no pas 'La metamorfosi'. L'autor tampoc volia que hi sortís cap escarabat, a la portada, i no li ho van respectar, ja veieu.El protagonista s'entesta a ser un insecte monstruós, enlloc d'un ser civilitzat. Com l'artista paradigmàtic del segle XX, Kafka.'Un matí que Gregor Samsa es va despertar d'uns somnis agitats, es va trobar metamorfosat en una bestiola monstruosa. Jeia al llit d'esquena, que era dura com una cuirassa, i si alçava una mica el cap, es vela el ventre bombat, de color marró i solcat d'unes durícies arquejades, al capdamunt del qual l'edredó amb prou feines s'aguantava encara, a punt de llenegar del tot a terra. Un munt de potes, llastimosament esmerlides en comparació del gruix normal de les seves cames, li bellugaven davant els ulls, desvalgudes'

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La transformació (La metamorfosi)"

Una de les novel.les que ha canviat el panorama literari europeu dels s.xx. Kafka ens parla de l'angúnia d'ésser home en aquest segle buròcrata i deshumanitzat.

[img]http://img16.imageshack.us/img16/6869/firmaclint.jpg[/img]

El protagonista s'entesta a ser un insecte monstruós, enlloc d'un ser civilitzat: com l'artista paradigmàtic del segle XX, Franz Kafka.

Provo de reflectir la llum del sol com ho fa la lluna.

L'artista del segle XX, condemnat a l'ostracisme.

Provo de reflectir la llum del sol com ho fa la lluna.

Una metàfora de la inadaptació social que pateixen alguns individus menys conformistes o més bohemis en la societat? Potser un retrat de la visió de l'autor de les seves pròpies relacions socials?

En aquesta novel·la s'hi distingeix un protagonista pressionat per la familía.Per tant no parlem d'un element fantàstic sinó d'una transformació necessària, ja que després d'ella ell queda solitari.

La il.lustració escrita de la crisi del llenguatge, la incomunicació del protagonista plasma la de l'autor a l'època, incomprès

Un llibre que colpeix al lector quasi des del començament. M'agrada molt la forma que té l'autor de plantejar uns situació de rebuig a un ser anteriorment estimat i l'obligació vers ell per cuidar-lo.