El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La Setmana del Llibre en Català 2018 ja és aquí!

Del 7 al 16 de setembre, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, viu i llegeix en català!

enlightened Consulta en aquest enllaç totes les activitatsenlightened

Torna La Setmana més gran que mai! Consolidada ja com un dels esdeveniments culturals més importants del país (per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió...), La Setmana vol continuar sent un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català, contribuint així al creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure. La Setmana ofereix, en un sol espai, en 1.750 metres quadrats i durant 10 dies, l'oferta de llibres i de publicacions en català més gran a l'abast de tothom. La Setmana és el gran aparador de la indústria editorial en català. La Setmana és passió per la lectura i per la cultura en català.

Aquests són els titulars que destaca el dossier de premsa de l'organització:

✓ 204 expositors, repartits en 62 mòduls; un 25,2% més d’expositors, en relació a l’edició del 2017.

✓ 250 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat presents a La Setmana.

✓ Per segon any el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.

✓ La Setmana aposta decididament per la creació de nous lectors: la Primera Biblioteca Personal.

✓ El llibreter i activista cultural Guillem Terribas, 22è Premi Trajectòria.

✓ Frederic Amat, artista col·laborador de la 36a edició de La Setmana.

✓ Les activitats de La Setmana: 265 activitats, 45 de les quals adreçades al públic familiar i 14 itineraris literaris.

✓ L’escriptora Ayobani Adebayo i la il·lustradora Sarah Andersen convidades especials de La Setmana.

✓ Per primer cop celebrem, La Nit de La Setmana.

✓ La Setmana compromesa amb les llibertats. 

Les dades d’aquest any són:

✓ 62 mòduls

✓ 204 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions. El detall dels expositors és: 183 segells editorials, 11 llibreries, 2 distribuïdores i 7 institucions.

✓ Un any més iQUIOSC.cat participa en La Setmana amb un espai de 100 m2 amb una mostra de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat. L’Institut Ramon Llull dedicarà un mòdul a la venda, en exclusiva, de llibres d'autors catalans traduïts a altres llengües entre les quals destaquen quatre llengües europees: castellà, francès, anglès, italià i alemany. A més s’exposaran exemplars de traduccions de literatura en català a altres llengües de tot el món. Aquest mòdul estarà gestionant per la Llibreria Jaimes.

✓ Andorra, Catalunya Nord, les Illes Balears i València també són presents a La Setmana amb la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació del Llibre del Pirineu, l'Associació d'Editors del País Valencià i l'Institut d'Estudis Baleàrics. Tots ells tindran una presència molt destacada durant La Setmana amb El dia de la Collita Valenciana, una trobada d'autors valencians; el Dia dels Pirineus, amb diferents presentacions de novetats i una lectura teatralitzada; presentacions de llibres d’autors de les Balears i la Commemoració Any Josep Maria Llompart. El matí del dia 11 la Catalunya Nord tindrà el seu espai amb la presentació de 55 urnes per la llibertat. El Llibre Groc, el llibre catàleg de l’exposició itinerant publicat pel Comitè de Solidaritat catalana, entre altres activitats

La Primera Biblioteca Personal

Són molts els reptes i els objectius de La Setmana però un dels principals és la creació de nous lectors. Per aconseguir-ho és molt important que els més petits tinguin, complementàriament a les biblioteques escolars, també els llibres a casa, al seu abast, que puguin atresorar els primers llibres que llegeixin. Som el que hem llegit, la nostra biblioteca és la nostra biografia! En aquesta edició de La Setmana i gràcies a la col·laboració de Romanyà Valls, tots aquells que comprin llibres per un valor de 50 € podran endur-se a casa la "Primera Biblioteca Personal" (fins a esgotar existències). L’any 2016, Gemma Romanyà (recentment traspassada) va declarar “Si es perd l’hàbit de llegir, tindreu una societat molt més pobra humanament i intel·lectualment” La setmana I els hereus de Romanyà Valls volen, enguany, que una gran part dels infants puguin gaudir de la seva Primera Biblioteca Personal.

✓ Programació per a públic adult

Parlem de Llibres: tardes temàtiques de presentacions, a càrrec de periodistes i experts i dels autors dels llibres. Aquest any parlarem de: gastronomia, emocions, pensament, postguerra, del procés i d’actualitat.

Va de: presentacions temàtiques de ficcions, contes i memòries.

Fem una Moritz amb... Cada dia, entre setmana, un periodista cultural conversarà amb diferents autors, sempre acompanyats d'una Moritz. Els autors que hi participaran són: Sergi Pàmies, Eva Baltasar, Najat El Hachmi i Martí Gironell.

De visita amb una Moritz Les trobades amb les autores convidades de La Setmana, Ayobani Adebayo i Sarah Andersen.

El dia de... El dia de les revistes i la premsa en català; El dia de les Biblioteques, El dia de l'ensenyament.

La tarda de... Tarda de reflexió sobre la LIJ, Tarda Negra, Tarda Jove, la Tarda de la Traducció, i la tarda Fantàstica.

Celebrem! Durant La Setmana, celebrarem el número 200 de la col·lecció Suda, una lectura popular en record de Montserrat Abelló, commemorem els anys de Maria Aurèlia Campmany i Manuel de Pedrolo, també de Josep Maria Llompart i la Direcció General de Política Lingüística farà una celebració especial de Pompeu Fabra. També l’Institut de les Lletres Catalanes farà diferents celebracions i homenatges.

Premis literaris: La Setmana acull el lliurament i la presentació de diversos premis literaris. 

Vespres de Poesia: Cada vespre ens acomiadarem amb un petit recital de poesia.

De passeig: itineraris Literaris. Per tal de difondre els nombrosos espais de la Barcelona literària, La Setmana organitza 14 itineraris literaris a proposta dels expositors per redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors.

Des del Què llegeixes, com cada any, us convidem a la Trobada quellegista que fem a la caseta de la Institució de les Lletres Catalanes (mòdul 63). Us hi emplacem el diumenge 9 de setembre a dos quarts de dotze per fer-ho coincidir amb una activitat anterior a la qual també hi estem convidats: Lectura popular en record de Montserrat Abelló, que comptarà amb la presència de l'Honorable Consellera de Cultura, Laura Borràs i que es farà a l'escenari 2 a partir de dos quarts d'onze del matí

Més info sobre la lectura: cultura.gencat.cat/ca/anymontserratabello/detalls/activitat/setmana-llibre-catala-00002

Bookcrossing: si us ve de gust, a la trobada quellegista podeu portar amb vosaltres un llibre embolicat que intercanviareu amb altres quellegistes.

No cal inscripció prèvia.

Font: La Setmana

Us hi esperem!

Franja: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La Setmana del Llibre en Català 2018 ja és aquí!" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!