El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La setena funció del llenguatge

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions de 1984
Traductor: 
Josep Alemany
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-15835-94-3. Títol original: La septième fonction du langage
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

El 25 de febrer de l’any 1980, el prestigiós semiòleg Roland Barthes és atropellat per una furgoneta. No trigarà a morir, fet que deixa tota la comunitat intel·lectual francesa en estat de xoc. El president de la República, Giscard d’Estaing, encarrega al comissari Bayard, un policia horroritzat amb la idea que els socialistes francesos ocupin el poder, d’iniciar la investigació de les estranyes circumstàncies de la seva mort, amb l’oculta esperança de descobrir algun escàndol que enterboleixi l’inici imminent de la campanya electoral. ¿Què hi feia Barthes, dinant amb Mitterrand, el dia de la seva mort?

Bayard, ignorant de tot el que tingui a veure amb la semiòtica i la lingüística, pren com a assistent un jove professor que el guiarà pel laberint de la teoria i per la pràctica de les vides dissolutes, vanitoses, brillants i extremament competitives dels més grans intel·lectuals del moment. ¿On acaba la història i on comença la ficció? ¿On comença la realitat dels fets i on arranca la sàtira sagnant? I per sobre de tot, ¿quina pot ser aquesta setena funció del llenguatge que ha matat Roland Barthes i ha posat en peu de guerra els departaments de semiòtica i els serveis d’intel·ligència de mig món? Estem davant d’un thriller polític, filosòfic i —si se’ns permet l’expressió— semiòtic, que ha dividit França entre l’escàndol i la rialla. 

Premi de novel·la FNAC 2015, Premi Interallié 2015.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la, en què hi ha una delirant investigació, predomina la disbauxa arrauxada, barreja de personatges reals i de ficció, buscant enlluernar, trobem un thriller entre divertit i hilarant, d’un humor surrealista, que camina entre la broma i la paròdia, principalment, de la intel·lectualitat francesa, i, més en general, de l’europea, i on es fa jugar al poder de l’oratòria un paper fonamental.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La setena funció del llenguatge" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!