El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La insostenible lleugeresa del ser

Autor/s: 
Editorial: 
Any d'edició: 
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
7.3/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Més que cap altra de les novel.les de Kundera, aquesta és sobretot una novel.la damor. Tereza està gelosa. La seva gelosia, dominada de dia, es desperta durant la nit. En el seu llarg camí l'acompanya el seu marit, Tomàs, mig Don Joan, mig Tristany, dividit entre l'amor que sent per ella i unes insuperalbles temptacions llibertines. El destí de Sabrina, una de les amants de Tomàs, estén l'acció de la novel.la per tot el món.: després que els russos invadissin Praga, ella persegueix la llibertat a Ginebra, a París, a Amèica; al capdevall no troba res més que que la insostenible lleugeresa del ser. Aquesta novel.la, lleugera i greu alhora, és una gran meditació sobre l'existència humana en aquests moments crepusculars d'Europa.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La insostenible lleugeresa del ser"

Filosofia i vida intelectual a la Praga de la primavera revolucionària, quan tots volien ser hippies i sentir-se lliures. És bastant àrid.

[img]http://img16.imageshack.us/img16/6869/firmaclint.jpg[/img]

Aquesta novel.la és d'amor però també parla dels neguits, dels desitjos de les misèries de l'ànima humana. Crec que val la pena llegir-la.

Llibre que aconsegueix de fer pujar l'ànima del lector a la superfície molts cops, fins i tot al cap d'anys d'haver-lo llegit, és imprescindible.

Provo de reflectir la llum del sol com ho fa la lluna.

No l'he llegit. Però sí, que vaig veure el film, el qual em va gradar molt. M'han dit que el llibre resulta avorrit?, no sé?.

Em va agradar molt. D'aquests llibres que has de llegir amb una libreta al costat per anar apuntant frases interessants.

A banda de l'existencialime que hi impera(que ja em va bé) m'agrada molt que descrigui com era la vida sota el comunisme.

Títol meravellòs, que empeny a llegir la novel·la per a descobrir el seu significat. Llibre per a llegir i rellegir i que per cada vegada que el llegeixes li trobes nous significats.

Quan la vaig llegir per primera vegada, no em va agradar gaire. Crec que encara no havia jo llegit Nietzsche, pero a sobre la meva conjuntura emocional d'aquell moment potser no era la més adient per a entendre l'obra (sovint atribuim a defectes dels autors aquelles coses que són més aviat carències nostres). 

A la segona i tercera lectures vaig haver de fer un esforç adicional (ja havia llegit alguna cosa de Nietszche) i li vaig trobar nous significats. Pense que Kundera juga magníficament amb el missatge filosófic. NIetzsche és un personatge de la novel·la, tot i que molt protagonista, i la seua presència és molt potent, com ho era la seva filosofia. Vaig assumir els, per a mi, nous significats.

Comptat i debatut, els nous significats, els nous significats que assumim, no són el més important, sino el nostre empeny com a lectors en descobrir-los mentre gaudim del plaer de la lectura i la relectura.