El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La felicitat en una croqueta

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres - now Books
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2014
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8.4/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

El primer que entra pels ulls ja és atractiu, com passa amb els bons àpats aquest llibre té una presentació ben atractiva, moderna i amb un toc de tradició. D’allò més decadent de les tasques antigues recuperem la tovalla de quadre vichy vermell i hi afegim el pebre picantó i jove amb uns gràfics que aporten un maridatge perfecte amb la lletra.

En aquesta enciclopèdia sobre les croquetes, la seva autora, la Laura Conde ens desvetlla els secrets més amagats d’un menjar tan típic i al que acabem pensant que no se li dóna la importància que té per nosaltres.

Amb un primer plat com en són les curiositats com l’origen etimològic de “croquette” que en francès vol dir cruixent, als mites falsos sobre les seves calories i limitacions d’ingredients passem a un segon plat on ens fiquem en farina i descobrim els secrets d’una bona beixamel, l’arrebossat, el moment òptim per fregir-les i les maneres més correctes de conservació i congelació.

Descobrirem entre plana i plana secrets del món, croquetes que serveixen allà on anem sota un altre nom però que en sí són el que són.

Amb els postres arriba el torn de descobrir els millors llocs per degustar-les i el ritual de la croqueta alhora que la seva filosofia. Si, no esteu llegint malament, les croquetes tenen psicologia!

Poc a poc arribem al moment del cafè i a la sobretaula, la nostra autora ens presenta noves receptes, tradicionals i modernes, d’aquí i d’allà però explicades amb veu amiga, amb proximitat i amb la frescor amb la que es parla al voltant d’unes quantes joies arrebossades.

Servit per Ara llibres en català i now BOOKS en castellà, degustem un llibre interessantíssim, ideal per regalar a les mares i per els amants de les rutes gastronòmiques.

Després de la seva lectura he arribat a unes quantes conclusions: la primera és que amb “panko” les croquetes estan mil vegades més bones i cruixents, la segona és que em trec una mica de culpa i sé que no engreixen tant com jo pensava i la tercera és que...

Ningú fa les croquetes com la meva mare!

No ho penseu dues vegades, aneu a buscar-ne un exemplar, no us en penedireu gens ni mica. Un aplec de curiositats que conformen una lectura amena, didàctica i molt gustosa.

El llibre està servit, tots a les llibreries abans que es refredi!

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La felicitat en una croqueta" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!