El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Jo sóc aquell que va matar Franco

Editorial: 
Proa
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2018
Altres dades: 
Premi Sant Jordi 2017
Valoració dels usuaris: 
9/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Avui us presentem la darrera novel·la d’en Joan-Lluís Lluís mereixedora del Premi Sant Jordi 2017.

A la seva bibliografia ja hi havia títols rellevants i premiats com “El dia de l’ós”, “Aiguafang”, “Les cròniques del Déu coix” i “El navegant”. A més ha escrit l’assaig pamfletari “Conversa amb el meu gos sobrer França i els francesos” i el joc literari Xocolata desfeta.

Si seguim la seva trajectòria sabem que tenim entre mans una joia que cal desgranar i saber interpretar per tal d’extreure’n tot el suc.

A Jo sóc aquell que va matar Franco ens presenta a l’Agustí Vilamat, un modest Solsoní que tot i ser quietet i tranquil sempre la acaba pifiant. La seva vida contemplativa el porten a descobrir el seu gust per la llengua i la literatura i acabarà arribant a Barcelona per fer de corrector lingüístic.

Bromes del destí fan que en la seva plenitud laboral esclati la Guerra Civil i la postguerra amb tot el que va comportar per la societat catalana.

Fins aquí la historia manté un ritme fidel amb el que va passar a la historia real de Catalunya, Espanya i el món però integra un anacronisme molt significatiu que marca el futur de l’Agustí i tots els que l’envolten.

Franco cedeix davant Hitler i s’encarrila cap a la Segona Guerra Mundial.

Marxarà cames ajudeu-me cap a Argelers però tot i salvar-se perdrà una part fonamental de la seva vida que ara mateix no us desvetllarem.

El nostre lletraferit, ferit on més li cou, donarà una passa endavant i es converteix en l’artífex d’un fet històric que canvia la historia.

Una novel·la que no deixa indiferent, estudiada i documentada que gràcies a Proa podem gaudir i estudiar.

I si la historia hagués estat així? On seriem ara? Han canviat tant els temps o seguim en punt mort?

Només si la llegiu podreu donar resposta aquestes preguntes alhora que aprendreu a valorar aquest premi i us documentareu sobre possibles variants de la historia.

Extremadament innovadora, àgil, fresca i en el moment just.

Us deixem amb les primeres planes i us assegurem que ja no us en podreu desenganxar. És el llibre ideal per la Diada de Sant Jordi.

Animeu-vos i acompanyeu a l’Agustí en aquesta historia!

https://static0grup62cat.cdnstatics.com/libros_contenido_extra/38/37381_Jo_soc_aquell_que_va_matar_franco.pdf

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Jo sóc aquell que va matar Franco "