El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Jaume Creixell: I si no tinc raó...

Editorial: 
Mostela
Any d'edició: 
2013
Valoració dels usuaris: 
10/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

I si no tinc raó és el testimoni en primera persona de més de seixanta anys de futbol, un homenatge a una sèrie de clubs que, amb el pas del temps, esdevingueren històrics i un relat de les vivències d'un jugador que es va posar sota pals per primer cop de ben petit, va viatjar per tota Espanya i va acabar convertint-se en l'entrenador més veterà de Catalunya, creuant-se en el camí amb un munt de personatges emblemàtics del seu temps.

Jaume Creixell explica aspectes del futbol aplicables a la vida real: com gestionar el vestuari, com entendre el pensament del futbolista i les actituds que aquest ha d'evitar, com muntar una plantilla en temps rècord, tècniques de motivació per guanyar, com enfrontar-se a la derrota i a les adversitats econòmiques... tot això acompanyat del seu precís anàlisi de la situació del futbol dels nostres dies i la seva manera d'entendre la realitat d'aquest esport.

En aquest llibre narra les seves millors anècdotes, amb la seva particular manera d'entendre la vida i el seu batxiller del carrer, que ha omplert d'ocurrències tota una carrera amb la seva peculiar manera de dir les coses. En altres paraules: diu les seves veritats, piant com la mare que l'ha parit.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Catalunya és una terra de futbol. Darrere del blau i grana que sembla que copsa tota l'atenció d'aquest esport, hi ha la història d'una gran quantitat de clubs que, des de la segona o tercera línea van convertir un passatemps en una dèria. Camps de terra, guix i pols, i riuades de gent omplint-los. Futbolistes fumadors, agressivitat i més d'un excés que hom es pensaria que només passa avui dia. Dels clubs que pagaven donant un ofici als jugadors, als clubs que ja no paguen avui dia perquè senzíllament no poden més. I entre mig, Jaume Creixell; l'entrenador degà, veient-ho tot crèixer, en una evolució personal del joc i del nostre món en general, i que curiosament es fa famós per parlar i dir el ja famós "i si no tinc raó me la tallo i em faig monja", que li obre la porta a poder explicar tot el que surt al llibre.

'I si no tinc raó..." és una distreta i amena visió del nostre futbol feta per una persona carismàtica que ha tingut la sort de veure-ho tot sobre la gespa. Per tots aquells que els agraden els llibres plens d'anècdotes i sobretot. er als amants de futbol, sobretot els amants del futbol de casa.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Jaume Creixell: I si no tinc raó..." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!