El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Groucho y yo

Autor/s: 
Editorial: 
Tusquets
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1995
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

“Groucho y yo” és un llibre divertidíssim del còmic nord-americà Groucho Marx (1890-1977). No és una autobiografia normal i linial, sinó un tipus de memòries escrites des del final d’una v ida plena de treball, aprenentages i èxits.

Groucho Marx és probablement el germà Marx més famós o almenys més conegut. Ens va deixar una pila d’acudits i frases fetes que encara de quan en quan apareixen en llibres i articles de premsa. L’humor, amb la seua capacitat de ridiculitzar tots els dogmes i normes socials, va ser la seua arma. Amb ell el rei sempre anava despullat. Va tenir èxit i va guanyar molts diners. Va començar d’actor als locals d’espectacles de les petites ciutats d’Estats Units a principis del segle XX. Treballava a una companyia creada gràcies a la constància de sa mare, els “Marx Brothers” (els “Germans Marx”), amb els seus germans Chico, Harpo i al principi amb Zeppo, fent espectacles de varietats on hi havia música, acudits i comèdia de situació, a un nivell molt popular. Als anys trenta van passar al cinema i van aconseguir l’èxit mundial amb pel·lícules còmiques com “Sopa d’oca”, “Una nit a l’òpera”, “Un dia a les carreres” o “Els germans Marx a l’Oest”.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Aquest llibre fa un recorregut de la vida de Groucho, però com ell vol, sense seguir un ordre típic. Destaquen les seues opinions davant els fets més diversos, com l’amor, els metges, el món de l’espectacle i de Hollywood, els productors de cinema, els crítics, el golf o la paternitat. Llegint-lo pareix que estigues escoltant-lo, en uns monòlegs molt ben travats, divertits per la seua irreverència i intel·ligència.

MÉS INFORMACIÓ: http://historiata.wordpress.com/2013/01/07/ressenya-groucho-marx-groucho...

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Groucho y yo"

Intel·ligent, divertit, càustic i descripció de primera mà del broadway clàssic. No oblidaré el "Recuerdo que nací a edad muy temprana".

Intel·ligent, divertit, càustic i descripció de primera mà del broadway clàssic. No oblidaré el "Recuerdo que nací a edad muy temprana".