El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Wonder

Autor/s: 
Editorial: 
La Campana
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8.6/10
Valora aquest llibre: 
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s'ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l'escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu com de dur és...Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com la de l'August.¿Aconseguirà que els seus companys l'acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Wonder"

No fa gràcia, però què hi farem... És un nen que ha nascut amb un greu problema a la cara, i explica les complicacions que troba a la seva vida quotidiana.

«Deia un amic meu que les casualitats no existeixen. Que tot està escrit entre els núvols i les estrelles amb tinta invisible. Que les persones es van barrejant a les pàgines de les històries d'altres persones per compartir i protagonitzar un guió que ja

M'ha agradat molt aquest llibre i el recomano a tothom, però no sé perquè m'ha donat la sensació que era una mica light, que potser li faltava algu d'acció, però tot i això és un molt bon llibre.

Dels cims dels Pirineus fins a la vall mediterrània s’estén una bandera que sempre restarà quatre barres de fortuna que són difícils de tombar, són fortes i orgulloses, són el poble català.

Una d'aquelles obres que traspassa l'etiqueta, sovint malentesa, de "literatura juvenil". No cal ser jove perquè t'emocioni i et faci replentejar-te moltes creences. Del tot recomanable.

Elisenda

és un llibre impressionant... El recomano moltíssim. Hi estic d'acord en que en alguns moments sembla que hi falti una mica d'acció, però aixó no li treu cap punt al llibre. Et fa reflexionar.smiley

Hola Celina! Moltes gràcies per la teva recomanació! La veritat és que Wonder ha estat un dels llibres més comentats i llegits al QL! Saps que hi ha una segona part? Bé, no és ben bé una segona part, és la mateixa història de Wonder, però explicada des del punt de vista d'en Julian. 

L'has llegit? Aquí tens la fitxa del llibre a la Biblioteca del QL: http://www.quellegeixes.cat/llibres/el-capitol-del-julian-1

El llibre em va atrapar des del primer moment. Crec que et fa veure a la gent d'una altra manera. 

Tant bon punt el vaig acabar em vaig llegir la 2a i la 3a part.

yes

Ja m'he l'he llegit i vaig per la segona part: el capítol del Julian.

És dels millors llibres per Sant Jordi.

El recomano!heart

No m'ha acabat d'agradar aquest llibre. El vaig comprar quan tothom en parlava tant i tant bé, just quan acabava de sortir, i en llegir-lo em va semblar bastant infantil i sense gaire fons... És una sensació estranya, simplement em semblava que l'autor/a no hi havia posat gaire esforç. I ara, amb tota la tira de llibres que està escrivint gràcies a aquest, em dóna la sensació de que se n'aprofita bastant de l'èxit del primer llibre i de que no està creant gaire res original. Com no he llegit els llibres nous, però, tampoc els puc jutjar.

 

/AA/

El meu poble, Catalunya;
La meva parla, el català;
La meva dansa, la sardana;
El meu desig, la llibertat!

||*||

Volem el pin de la muntagarlaire!!

Quedada QL? a Vilafranca!! Us apunteu?
http://boli.quellegeixes.cat/forum/index.php?topic=1

És allò dels gustos, és clar! Alguns entusiasmats, i d'altres que no els hi agrada gens... L'han fet llegir a moltes escoles i en vam fer una lectura compartida, no sé si hi vas participar. I vam proposar wonderitzar-nos, us en recordeu? Es tractava de posar aquestes dues imatges que són transparents a sobre del rostre que volem wonderitzar wink Ehem

Ester F. Matalí

Estic completament d’acord amb tu, Ester, yes encara que Audrey Astaire et recomano moltíssim que li donis una segona oportunitat a Wonder. wink És precisament aquesta veu narrativa més infantil i amb un punt d’humor a l’hora de tractar temes tan durs i difícils el que li dóna valor a la novel·la. A la Lectura Compartida de Wonder (va tenir lloc just abans de la que havies de moderar tu sobre el “Conte de Nadal”) si rellegeixes l’increïble i sucós debat que vam deixar per escrit veuràs que el llibre potència una pila de valors i ens fa reflexionar sobre els sentiments d’una manera indirecta i molt emotiva.

És cert que el desenllaç del llibre sembla una mica precipitat i que podria ser una mica més elaborat, però a vegades menys és més, i les coses més simples són les que ens arriben al cor de ple.

Respecte a les seqüeles, jo les he llegit totes i trobo que són molt importants i complementàries. Cada una profunditza en un dels valors  de “Wonder” des d’una perspectiva completament diferent i aporta missatges nous tan, tan bonics! Sincerament crec que mai sobraran llibres com aquests, que demostren la importància de valors que s’estan perdent com ara la constància, el compromís, la consideració, l’empatia...

L’únic consell que et puc donar és que els llegeixis posant-te en la pell dels personatges, associant les seves emocions i vivències amb les teves i pensant en com actuaries en el seu lloc... Un cop acabis de llegir veuràs que no tornaràs a ser la mateixa. heart

Ah! I Ester... has quedat wonderful! ^.^

Mx

Audrey Astaire, Ester i Mixa_Boli, us he de confessar que encara no he llegit Wonder. Però després de llegir els vostres comentaris, s'ha guanyat un lloc dins la maleta de llibres per a les vacances d'estiu. I quan torni, ja us diré què m'ha semblat! ;)

​Per la meva manera de pensar, crec que m'agradarà!

 

Moltes gràcies, Mixa_Boli! La meva opinió arribarà durant el mes de setembre. Wonder vindrà amb mi de viatge! I també aprofito per desitjar-te un estiu llibretàstic!smiley M'encanta aquesta paraula!