El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Vil·la Marini

Autor/s: 
Editorial: 
Meteora
Traductor: 
Carme Geronès i Carles Urritz
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2001
Altres dades: 
isbn 978-84-95623-07-2. Títol original: The Villa Marini (1997)
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Vil·la Marini, una sorprenent masia que emergeix entre camps de canya de sucre al nord tropical d’Austràlia, és el testimoni de pedra de l’atzarosa vida de Marini Grau, una emigrant d’origen català provinent de Cuba i, per damunt de tot, una dona valenta i obstinada que dedica la seva vida a aconseguir la seva pròpia ambició, fins al punt de descobrir que, en tot el que ha creat, sembla habitar-hi la llavor de la destrucció. Els camps de canya i el cor de Marini guardaran per sempre més el seu terrible secret.

Gloria Montero, de nacionalitat espanyola, va néixer a Queensland del Nord, Austràlia, al si d’una família d’emigrants asturians. Després de cursar estudis superiors de música i teatre, es va traslladar al Canadà, país on va treballar con a cantant, actriu, locutora, guionista cinematogràfica i escriptora, i on va publicar les obres The immigrants, The summer the whales sang, Billy Higgins rides the freights, We stood together i The Villa Marini. A Toronto va organitzar les conferències internacionals “Amnistía” i “Solidaridad” per donar suport a l’Espanya democràtica que maldava per sorgir durant els darrers anys del règim franquista. En el gènere dramàtic ha escrit Frida K (1995), obra representada amb èxit al Canadà, Mèxic, Estats Units, Espanya i Cuba. Actualment viu a Barcelona. El novembre de 2000 va publicar Totes aquelles guerres, la seva primera novel·la traduïda al català.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

La novel·la té com a eix l’esdevenir de la vida de Marini, des de la seva arribada a Austràlia provinent de Cuba fins a la seva mort. Alhora que ens conta les seves passions, temors, tenacitat... ens relata la vida quotidiana d’una plantació de canya de sucre des de què el seu pare l’inicià. Ens retrata el clima social del moment, els condicionants familiars i personals, i es fa un repàs superficial a la història del país, així com de les decisions polítiques que condicionen l’esdevenir. Potser una mica abrupte el final.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Vil·la Marini" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!