El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Viatges amb la tieta

Autor/s: 
Editorial: 
Viena Edicions
Traductor: 
Dolors Udina
Gènere literari: 
Any d'edició: 
gener de 2014
Altres dades: 
Clàssic modern
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Un exbanquer jubilat, en Henry Pulling, el dia de l'enterrament de la seva mare coneix la tieta Augusta, una dona septuagenària que se l’emportarà a voltar pel món. Les històries i les aventures més estrafolàries -també divertides i il·legals- seran la tònica de la seva vida a partir d’aquest moment. 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Aquest és un Graham Greene diferent, tot i que també hi trobarem aventures, espies i misteri. Això sí, amb un toc d’humor constant, que ens farà passar una estona ben agradable. Resumint, el protagonista, en Henry, és un home d’allò més ensopit i el dia de l’enterrament de la seva mare coneix la tieta Augusta, una dona singular que canviarà totalment la seva vida. Començaran així, viatges i aventures que un banquer jubilat i instal·lat en la monotonia no hauria imaginat mai; perquè en Henry és un home dedicat a les dàlies i a deixar passar la vida… cuidant el seu jardí. “Viatjar podia ser una pèrdua de temps. Era aquella hora de la tarda en què el sol ha perdut l’escalfor i les ombres travessen el meu petit jardí, l’hora en què agafaria la regadora groga i l’ompliria d’aigua a l’aixeta del jardí…”. Un home que es defineix com “una persona excessivament estàtica” i que ha viscut la vida a través de les paraules dels llibres. “De vegades penso que la vida d’una persona està formada més pels llibres que pels éssers humans que l’envolten: és dels llibres que s’aprèn, de segona mà, sobre l’amor i el dolor. Fins i tot si tenim la sort d’enamorar-nos, és perquè ens ha condicionat el que hem llegit, i si jo mai no he conegut l’amor, potser era perquè a la biblioteca del pare no hi havia els llibres adequats.” Però amb l’arribada de la tieta tot canviarà… 

Un llibre ple d’optimisme amb una lliçó de vida: Mai és tard si tu ho vols!

 

 
Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Viatges amb la tieta"

Fantàstic per llegir un llibre molt ben escrit i per desconnectar del tot amb el to irònic i humorístic.

A voltes ho ha moments que cal una lectura àgil, fresca i amb aquest to d' humor perquè la vida a vegades comporta massa feina o pensaments i cal una lectura com aquesta, fresca.

i com diu la tieta " No esperis al demà, no saps que et pot oferir..." una mica la idea d'aprofitar la vida al màxim, perquè el presents és l' únic que realment tenim.

Maff