El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Venjança.

Autor/s: 
Editorial: 
Columna
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Isbn: 978-84-664-2195-9.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

«Sóc l’Aileen O’Neill, tinc trenta-tres anys i en fa poc més d’un que visc a Alexandria, a Egipte. M’hi trobo bé aquí, lluny de Milwaukee, a Wisconsin, capbussada en la novel·la que m’he proposat escriure. Hi tinc pocs amics, però tampoc els busco. Em sento assossegada pel sabah el kheir amb què el bauab em saluda cada matí, en sortir de casa, i el massaa el kheir amb què em rep quan torno. Detalls quotidians que curen les pitjors ferides i que m’han permès començar de nou. Avui, però, m’he vist embrollada en uns fets que mai no hauria imaginat i que poden canviar la meva vida. Uns fets que podrien modificar la manera com les dones i els homes es relacionen amb el seu Déu».

Aileen O’Neill, jove, atractiva, intel·ligent, advocada, és una dona que fuig del seu passat fosc a Milwaukee i es refugia a Alexandria per escriure una novel·la, però l’assassinat del seu amic antiquari ho canviarà tot. Amb el rerefons del conflicte al Pròxim Orient i de la crisi de valors de l’Església catòlica, l’Aileen intentarà recuperar el manuscrit que li havia estat robat al seu amic, posant en risc la seva vida. Un text presumptament d’Hipàtia que podria provar l’existència d’una conxorxa destinada a qüestionar la història del cristianisme. La policia egípcia, el Mossad, la CIA i un grup ultracatòlic extremista s’involucraran en un thriller trepidant que des d’Alexandria i l’oasi de Siwa, fins a Nàpols, Florència i Cracòvia, arribarà fins a les mateixes portes del Vaticà.

Andreu Claret Serra és periodista i escriptor, nascut a Acs (França, 1946), en una família de republicans exiliats, va començar a exercir la professió sota el franquisme a la revista Cambio 16. Ha estat delegat de l’agència Efe a l’Àfrica subsahariana i a l’Amèrica central, i director d’Efe a Catalunya. Com a articulista, ha col·laborat en nombroses publicacions internacionals sobre qüestions relacionades amb la diversitat. Va participar a El matí de Catalunya Ràdio amb Josep Cuní i Antoni Bassas, i ha estat professor de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Va liderar l’IEMed durant anys i, del 2008 als 2015, ha estat director de la Fundació Anna Lindh pel diàleg intercultural amb seu a Alexandria. El 2008 va publicar El secret del brigadista. Actualment col·labora a El Periódico.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la és un thriller àgil, trepidant, que manté l’emoció de forma constant, el qual ens passeja per Alexandria, Siwa, Napols, el Vaticà, Cracòvia... submergint-nos en una trama on el principal protagonista és una dona, Aileen, i, on des del passat, una altra, Hipàtia, amenaça el futur per mitjà dels bàndols rivals moguts per la política i la religió, confrontant les diverses creences, el mapa geopolític, obrint la porta a reflexions, enriquint els coneixements, posant paraules sàvies i reflexives als personatges...

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Venjança." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!