El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Una fuig, l'altra es queda

Autor/s: 
Editorial: 
La Campana
Traductor: 
Marta Hernández Pibernat
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-457-39-7. Títol original: Storia di chi fugge e di chi resta (2013)
Valoració dels usuaris: 
7.8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

L’Elena i la Lila, les dues amigues que els lectors van començar a conèixer amb L’amiga genial i Història del nou cognom, ja són dones. S’han fet grans molt de pressa: la Lila es va casar als setze anys, té un fill petit, va deixar el marit i les comoditats i ara treballa en una fàbrica en unes condicions molt dures; l’Elena se’n va anar del barri, va estudiar a Pisa i ha publicat una novel·la que té molt d’èxit i que li ha obert les portes d’un món benestant i culte. Totes dues han intentat trencar les barreres que les volien tancar en un destí de misèria, ignorància i submissió.

Ara les dues amigues naveguen, amb el ritme apassionant a què ens ha acostumat Elena Ferrante, en el gran mar obert de finals dels seixanta i principis dels setanta, un escenari d’esperances i incerteses, de tensions i desafiaments fins aleshores impensables, sempre unides per un vincle fortíssim, ambivalent, que pot quedar soterrat o ressorgir en esclats violents o en trobades que obren perspectives sorprenents.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta tercera novel·la de la tetralogia, que s’inicia on acaba la segona, l’Elena ens narra el període definit com a temps d’entremig, comprés entre la joventut i la maduresa. Ens trobem emmarcats en uns moments de revolució, plenament convulsos, on hi ha batega una lluita de classes socials, moviments comunistes i feixistes, i alhora una lluita reivindicativa de les dones, del seu paper i realització com a persones i individus, i alhora de la seva funció i definició pròpia, dóna una batzacada al mite de la maternitat i a la conciliació familiar i professional. Continua la singular amistat entre l’Elena i la Lila, antagòniques, i mitjançant aquesta relació anem i venim, vivim un fresc social, i els trencacolls i les dificultats de la seva relació i vides diàries, se’ns mostren des d’una òptica femenina, amb reflexions, intimisme, franquesa... ens continua incitant a no deixar-les.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Una fuig, l'altra es queda"

Estimat Bonàs, veig que has continuitat llegint a la Ferrante... veig però que no t' ha entusiasmat, doncs l'etiqueta escollida és "recomanable".

Es del tot curiós l' efecte que està provocant aquest fenòmen "ELENA FERRANTE", que s'ha convertit en una obra molt llegida i per molta gent impactant i també en trobes, d'altres lectors en el pol oposat a impactant, que no recomanarien i que els ha resultat quasi una novel.la rosa...

Jo fa un mes que vaig acabar la tetralogia i puc dir que em va agradar força i potser la he gaudit més a posteriori quan recordava monents, temes i fragments. Realment es toquen molts temes que han encerclat la nostra vida, la meva al menys, que s'han qüestionat i que firmen part de nosaltres.

Aquest tercer volum ha estat potser junt amb el primer , de forma diferent cadascun, els que més m' han arribat justament aquest tercer per tota la temàtica que molt bé descrius a l'opinió del llibre, temes ben diversos,que van impregnar la vida i una sensació molt ben descrita de lluita, de viure intensament ,de convulsió, de continus canvis que es expresada de forma trepidant.

 

Maff

Ja he començat el quart. Els vaig adquirir en bloc, i no m’he penedit gens, al contrari.

Rosa? És veritat que hi ha cert romanticisme en alguns moments, però, globalment, res comparat amb la càrrega profunda que desprenen, les novel·les, i la meravellosa visualització.