El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Un Crimen Bretón

Editorial: 
Grijalbo
Traductor: 
Lidia Áñvarez Grifoll
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

George Dupin és un comissari de la prefectura de Concarneau que compleix tots els estàndards del comissari de novel·la negre: condueix un vell Citröen XL, porta una Sig Sauer de 9 mm, és un addicte al cafè i apunta tots els indicis en una llibreta, concretament una Clairefontaine. L’artífex de Dupin és Jean-Luc Bannalec, pseudònim de Jörg Bong, un autor alemany d’origen bretó que s’està convertint, amb certa modèstia, en el Henning Mankell de l’indret.

Fins ara Dupin ha protagonitzat tres llibres: El misterio de Pont-Aven, Muerte en las islas i Un Crimen Bretón (editades per Grijalbo). Es tracta d’una visió moderna de les mítiques novel·les de detectius, totes elles molt ben ambientades, fins al punt de transportar-te a la Bretanya francesa i a pobles con Le Croisic, Guérande o Concarneau i, sobretot, a les costums bretones, carregades de mites i històries populars així com d’una gastronomia que no té res a envejar a la gastronomia mediterrània (a la Bretanya no tot són creps!).

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Els llibres de Bannalec s’han convertit en un autèntic èxit a Alemanya i es diu que, fins i tot, han fet augmentar el turisme en aquesta part de França. En el cas de l’últim llibre de la saga, Un crimen Bretón, el comissari s’encarrega de la investigació d’uns crims a la zona de les salines de Guérande i retrata què amaguen els empresaris de la sal (un sector molt actiu en aquesta zona).

Si encara us queden dies de vacances i esteu pensant en visitar la Bretanya (un destí molt recomanat!) o bé us encanten les novel·les negres i policíaques, no dubteu en llegir alguna aventura d’en Dupin!. No sóc fan de les novel·les políciques però aquesta és entretingua i els "experts" diuen que compleix tots els esqueme per ser una novel·la detectivesca bona! ;-)

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Un Crimen Bretón" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!