El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tu no ets una mare com les altres

Editorial: 
La Campana
Traductor: 
Albert Vitó i Godina
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
7/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Tornant amb el barco he acabat de llegir aquest llibre  "Tu no eres como otras madres" de l'Angelika Schrobsdorff que escriu la vida de la seva mare. Al principi sembla la historia d'una dona de pares jueus que, avançada en el seu temps, amb una expressió com es diu ara "viu la vida" però després és molt més que això, descriu tot el que li passa a ella, les seves filles, els seus marits, amics, familia, etc amb motiu de l'arribada del nazisme a Alemanya i posteriorment a Europa i des de la mitad és fort i molt interessant, es mulla, dona la seva opinió i sentiments, us en passo un fragment de cap el final del llibre quan ja ha passat tot i Alemanya es comença a recuperar, hi ha robatoris per tot arreu no hi ha diners ni menjar ni res:

"Los alemanes son incorregibles. No se han desprendido de su arrogancia, no han comprendido ni  aprendido nada. Y si algo los conmociona no es lo que hicieron sino lo que ahora les están haciendo a ellos. No pueden soportar ser los derrotados y vencidos, despotrican y provocan y, por lo visto, no son, en absoluto, conscientes de que si se ven en esta situación ha sido por su propia culpa."

Això em recorda l'actualitat amb el PP, si el tenim al poder és perquè la gent l'ha votat...

Us el recomano una lectura esplèndida!!!

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Tu no ets una mare com les altres"

El fragment que cites és del moment en què l'Else torna a Alemanya. Diria que ara els alemanys senten que la seva història els legitima per donar lliçons als altres.

Vaig trobar per casualitat el llibre en alemany i com que n'havia sentit molt bones crítiques de la traducció al català que vaig tenir moltes ganes de llegir-lo. Al principi se'm va fer poc interessant i vaig estar a punt d'abandonar-lo, però ara estic contenta d'ahver-lo llegit fins al final.

És molt interessant precísament el contrast entre la primera part del llibre (la vida feliç), la segona part (el nazisme) i la tercera part (la derrota alemanya). Hi ha moments que sembla una novel·la molt ben construïda on el personatge principal madura d'una manera que no hauries dit mai al principi ni a la meitat de la història. I són fets reals i molt sovint testimonis escrits autèntics.