El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tots els contes de Flannery O'Connor

Editorial: 
Labutxaca
Traductor: 
Ernest Riera
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2011
Altres dades: 
Isbn 978-84-9930-317-8. Títol original: The complete stories.
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Comparada sovint a William Faulkner o Carson McCullers, Flannery O’Connor és una de les grans narradores nord-americanes, i el seu geni lúcid i turmentat ha concebut part de la narrativa més sòlida i pertorbadora del segle XX. Els trenta-un relats d’aquest llibre, traduïts i publicats per primera vegada en català, tenen com a escenari els pobles i les terres del sud dels Estats Units, especialment la seva Geòrgia natal, un indret decrèpit i decadent marcat per la violència i l’odi racial. Però més enllà de la sordidesa, els conflictes socials i racials, l’asfixiant presència de la religió i la frustrada lluita per la llibertat, als contes de Flannery O’Connor sempre hi brilla una estranya bellesa, una íntima exposició moral de la condició humana, que va més enllà de la història mateixa.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En els trenta-un contes d’aquest llibre descendim al grotesc, racial, desolat i profund sud dels Estats Units, on, en la senzillesa dels personatges, trobem una puresa que pregona saviesa natural, la qual xoca amb l’adquirida. Et va introduint, amb un llenguatge planer, en unes giragonses plenes de veritats i sentiments; tares, vellesa o defectes físics envers la grandesa de déu, el sentit racial envers la por a les persones no realitzades, la mesquinesa prové de la misèria moral, però no en són conscients, el contrast entre la ciutat i la zona rural, és l’infern la primera o els membres de la segona el porten. Pas a pas, de mica en mica, amb un tint a vegades gòtic, et va transportant, en estat d’expectació, a uns finals on no saps si el revulsiu acabarà sent un objecte o un dels protagonistes.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Tots els contes de Flannery O'Connor"

O'Connor es una d'aquelles veus que surten d'un mon de bojeria i tenen el poder de l'horror. La seva sensibilitat situa el fonamentalisme cristia prop de la veritat: els fonamentalistes visionaris i fins i tot violents son els que estan a prop de Deu. El problema es que tambe estan a prop del dimoni. Aquests son els personatges que crea amb una autoritat total. No cal identificar-s'hi per reconeixer l'assoliment de l'autora.