El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Tots els camins porten a Romania

Autor/s: 
Editorial: 
Pagès editors
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2008
Altres dades: 
Premi de Novel·la Curta Manuel Cerqueda i Escaler, dotat per Andbanc i concedit durant la XXX Nit Literària Andorrana, 2007
Valoració dels usuaris: 
10/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

En Rafel Rovira és un detectiu lleidatà que sobreviu investigant infidelitats matrimonials, com a bon lleidatà és apassionat de la boira i de la seva terra ferma. Un dia la Ioana Lupescu, una dona de feines, li presenta un cas de pel·lícula en el que haurà de viatjar a Romania per resoldre'l. Pel que sembla han assassinat a un jubilat romanès resident  al barri de Cappont de Lleida, en Florian Grigore, i també, uns messos abans, a un altre jubilat de Vinaròs, l'Ilie Stroia, ambdós els han matat amb una pistola Carpati model 1974, 7,65 mm i han trobat un retrat de Nicolae Ceaucescu al costat dels dos cadàvers.

El germà d'en Florian es fa càrrec de la contractació del detectiu i li paga tota l'estada a Bucarest. Un cop allà descobreix gràcies a l'ajuda d'en Romulus Dumitrescu, un comissari romanès, que els dos jubilats formaven part activament de la Direcció de la Seguretat Interior, podríem dir que era la Securitate de la Securitate. Vigilaven i perseguien els dissidents que hi havia al si del partit i de les institucions de l'Estat. Diguem que vetllava per l'absoluta lleialtat dels integrants dels aparells del règim comunista. També descubreix que els dos havien demanat la jubilació anticipada arran dels canvis polítics a la Romania dels 90.

El detectiu Rovira s'endinsa en l'univers de la Romania de Ceaucescu, el tirà que governà el país amb mà de ferro i que fou afusellat el Nadal de 1989, per resoldre aquest gran cas que li brinda l'oportunitat, per fi, d'investigar un veritable cas d'assassinat.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

M'ha encantat com l'autor descriu la Romania de Ceaucescu enllaçant tots els fets que van ocórrer amb la investigació dels assassinats. Explica detalladament cada pas que dona el detectiu i t'endinsa en una Romania gèlida i negra, plena de misteris i cert humor. Molt recomanable.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Tots els camins porten a Romania" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!