El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Temps de gel

Temps de gelTemps de gel
Autor/s: 
Editorial: 
Ara llibres
Traductor: 
Anna Torcal i Salvador Company
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
7.3/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Diu la sinopsi: "Quan l’Alice Gauthier, una respectable professora de matemàtiques de seixanta-sis anys, apareix morta a la banyera de casa seva amb les venes tallades, tot apunta a un suïcidi. Però hi ha petits detalls, com el misteriós símbol traçat a la paret del bany, que fan néixer les sospites dels investigadors i el cas és derivat a la Brigada Criminal del comissari Adamsberg. El descobriment d’un cas semblant, amb el mateix símbol enigmàtic a la paret, no fa més que confirmar el pressentiment del sagaç comissari: no són suïcidis, són assassinats i formen part d’una sèrie. Adamsberg i la seva brigada hauran de dur a terme una perillosa investigació en una remota illa islandesa, amb reminiscències de mites nòrdics i parada a les hores més fosques de la Revolució Francesa amb el record fantasmal de Robespierre i Danton. Un thriller sense precedents."

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Aquest és un llibre més fluix del que ens te acostumats la Fred Vargas. Sembla fet amb certa distracció, com si estigués treballant en una altra cosa alhora que el llibre. Barreja fragments intensos i altres sense esma. Alhora, l'escriptura es recolza en els estereotips dels personatges creats en els anteriors llibres, un fet que no és cap mal si no és que a estones basa tota l'acció en aquests estereotips. Finalment, dibuixa una trama alambicada que, tot i tindre interès, és prou inversemblant.

No és un mal llibre, la Fred Vargas és bona escriptora i se'n surt, però potser li mancava una cocció més, per esborrar i ajustar abans de ser publicat.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Temps de gel" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!