El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Surt el sol i encara plou

Editorial: 
Empúries
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En Biel estudia veterinària, li agrada l'arròs i la sobrassada i estima la Nora. La Nora vol ser periodista, fantasieja amb les pel·lícules de diumenge i estima en Biel. Però en Biel comparteix llit amb la Cristina i la Nora fa plans de futur amb el Guillem. I amb aquest trencaclosques emocional, Surt el sol i encara plou delata una gran evidència amorosa a ulls del lector però ignorada pels seus protagonistes. La primera obra de Marta Grau i Pau Estrany recull els petits sotracs d'un grapat de vides sense més complicacions que les enganxades amb la parella, els xocs culturals quan es marxa fora del país i la magnitud aterradora dels sentiments inconfessables.

Entre plats bruts acumulats a la pica, sofàs tacats de gintònics i l'eterna capa de pols instaurada al mobiliari d'un pis d'estudiants qualsevol, la Nora i en Biel van teixint una vida senzilla, on el pas del temps barreja les il·lusions utòpiques de la joventut amb les decisions transcendentals lligades a fer-se gran. L'essència del Mediterrani acompanya uns personatges càlids i humils, subjectes a la covardia i la inseguretat més humanes. A cavall entre Mallorca, Barcelona, Escòcia i Sant Cugat, en Biel i la Nora s'allunyen i s'apropen com la manxa d'un acordió que es mou al ritme de les circumstàncies.

Les as obertes del català central i la cadència melòdica del mallorquí posen veu a una història fluïda i entranyable, on la música d'Antònia Font n'encarna la banda sonora i els missatges de Facebook en certifiquen el caràcter actual. L'arribada dels fills d'amics que busquen una estabilitat primerenca, les obligacions laborals imposades de sobte i la por al pas del temps despullen una generació espantada per un present que corre massa i se'ls escapa de les mans. Surt el sol i encara plou és el retrat d'una joventut sense presses per créixer, a la recerca d'una felicitat tímida i modesta on bona part dels que ara voregen la trentena poden sentir-s'hi identificats.

També ho podeu trobar a: http://racoperllegir.wordpress.com/

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Surt el sol i encara plou" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!