El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

SOL ( S ) - Diari d'un jove tancat en un orfanat (1931 - 1945)

Editorial: 
Pol·len Edicions
Il·lustrador: 
Autoria Desconeguda
Any d'edició: 
2017
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

SOL ( S ), és undocument singular i excepcional, es tracta del diari d'un jove, Joan Campmany, que resta tancat durant tretze anys, ( 1931 - 1945 ), en un orfenat de Barcelona, l'Orfenat Ribas.

Un diari que ens descriu amb detall la vida en la institució durant la República, la Guerra Civil i la Dictadura franquista, i com aquests canvis sociopolítics, van repercutir en la quotidianitat dels orfes.

SOL ( S ), és també, un testimoni que denúncia, en primera persona, els abusos de poder, i els maltractaments físics i psíquics que patien els infants per par de la institució.

Un diari aterridor i ferotge, però també tendre i sublim, que va elaborar en Joan Campmany pàgina a pàgina, entre els disset i els divuit anys, just després d'abandonar per sempre l'Orfenat Ribas.

La seva narrativa, té un valor litersri, però també antropològic i històric.

El manuscrit va ser transcrit amb molta cura per la filla de'n Joan, Rosa Campmany, qui ha mantingut la frescor de l'escriptura del jove.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Llibre molt interessant, on es descobreix totes les coses dolentes que poden arribar a pasar en un orfenat d'aquest característiques. Les denúncies per la manca de menjar. El capellà que li agraden segons quins nens. Relat crú, però didàctic, i que seria interessant la lectura per part del jovent.

Desbrossa amb claredat, els anys Republicans, i el de la maduresa amb la Guerra Civil Espanyola. De fet es fa home abans d'hora, motivat per la picaresca d'on trobar amb que omplir l'estòmac.

El cantó més negre, és el de la DIctadura franquista. El protagonista a punt de ser un home, viu els moments més difícils de la seva vida.

El llibre acaba amb la trobada de la persona que compartirá amb Ell la seva vida, tots aquests anys fins que mor d'Alzheimer, fa 5 anys. El sobreviuen encara, la Dona, La Filla i la Germana Política. La seva germana de sang, (malalta), queda tancada en un lloc especial per gent amb problemes.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"SOL ( S ) - Diari d'un jove tancat en un orfanat (1931 - 1945)" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!