El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona

Editorial: 
Norma editorial
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Valoració dels usuaris: 
8.6/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Sherlock Holmes visita, d'incògnit i sota una identitat falsa, la ciutat de Barcelona quan aquesta era anomenada "la ciutat de les bombes", a finals del segle XIX. Òbviament, tractant-se de Mr. Holmes, no ha vingut a passar unes vacances...

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Trobo que està molt ben ambientada, tant per els dibuixos, que em semblen d'una gran qualitat, com per el guió. Un bon tàndem, el format per els senyors Colomino i Palomé.

M'ha agradat molt la cronologia històrica de l'interior de la portada i la manera de conjugar els fets reals amb la ficció.  Tot plegat, pren un aspecte d'ucronia. 

La qualifico de didàctica perquè, tot i que la ficció obliga, ens remet a diversos esdeveniments que van tenir lloc, en el temps i en l'espai, al voltant de la malauradament famosa "bomba del Liceu", fet que va trasbalsar la societat de l'època.  L'anarquisme, el moviment obrer, el poder de la burgesia... són temes "tocats" pel pinzell i la ploma dels autors.

La trobo curiosa i recomanable. A veure si aviat en publiquen una altra!

Ah! I el pròleg és de Don Hobbs, membre de The Baker Street Irregulars de Nova York, així com d'altres societats sherlockianes. Tot un expert en la materia!

Josefina Catalán Cerdá 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona"

Confesso que vaig comprar el llibre després de veure d'una tacada les dues temporades del Sherlock modern de la BBC... i em va agradar molt! (la sèrie i el llibre laugh

ÉS ben veritat que no veiem sovint la novel.la gràfica a les webs sobre llibres i literatura... i encara menys comentada...

Aquesta aventura de Mr Holmes a Barcelona, apart de tenir una estètica fulgurant, està molt ben ambientada, en un moment crucial de la vida de la ciutat, i recomano x qui vulgui documentar-se una mica sobre el moment històric el documental "La bomba del Liceu"

Sóc molt fan de les històries de Sherlock Holmes, i aquesta que passa a la meva ciutat encara no l'he llegida. A vegades em fa una mica de por que les històries que no ha escrit Sir Arthur Conan Doyle no m'acabin de convèncer, però amb el que ens descrius tu Josefina, crec que m'hi atreviré. Gràcies.

Marieta de l'Ull Viu

 

 Espero que t'agradi. No esperis trobar l'estil de Conan Doyle però a

 canvi, crec que trobaràs un treball digne i amb personalitat pròpia.

 

Ja em diràs!

Un excel·lent còmic, tot i que per als de la terra pot semblar un xic inversemblant segons què, però de la mateixa manera que podem creure que l'Spiderman es passeja per la seva ciutat fent teranyines, qualsevol lector imparcial s'adona que aquest còmic és bo.