El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Resiste. Claves para encontrar tu llave

Editorial: 
Planeta
Any d'edició: 
2010
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
10/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Les productores Cris Morena Group i RGB Entertainment són els encarregats de promoure e idear aquest llibre. Cris Morena és realment coneguda per ser productora de èxits televisius com “Rebelde Way”, “Floricienta” (actualment està sent emesa a Disney Channel), “Alma Pirata”, “Jake & Blake” i “Casi Ángeles”.

Tot i això, el responsable últim del llibre és Leandro Calderone, dramaturg y guionista de vàries series d’entre les quals destaquen les anteriorment mencionades. Va rebre el premi Martin Fierro pels guions de Casi Ángeles l’any 2008 i 2009.

Cada capítol de la sèrie televisiva “Casi Ángeles” aborda un tema crucial, des de diferents punts de vista. Els anomenats "off" de “Casi Ángeles” són reflexions, preguntes, hipòtesis sobre cada un d'aquests temes i intenten trobar algunes claus per als assumptes fonamentals, comuns a tots. Ofereix una selecció d'aquests textos que van marcar cada moment del programa i és una invitació a pensar, a qüestionar i a resistir.

És un llibre que arrenca a partir de la sèrie televisiva “Casi Ángeles” però no cal saber-ne res per gaudir de ple d’aquesta publicació, fet que l’obre a tot el públic que el vulgui llegir, tot i que lògicament els seguidors poden fer-ne una lectura molt més rica.

Es pot llegir moltes vegades i de moltes maneres diferents ja que està vertebrat per breus offs de la sèrie de dues planes com a màxim, a més els pots buscar a propòsit o simplement a l’atzar.

 

És molt agradable de llegir, el fet que la plana no és només la taca negra de les lletres sobre el fons blanc, sinó que hi ha una iconografia simbòlica en tons clars que anima la lectura i li acaba de donar un sentit més complert al que llegeixes.

 

És un recorregut sensorial i introspectiu per l’ànima i les pròpies emocions, com a lectora, m’ha recordat molt a l’estil de “filosofia” soterrada en contes o historietes al més pur estil Bucay, altre canal pel qual aquest llibre capta públic, és una autoajuda per adolescents, una marca d’identitat a imatge dels seus ídols de la petita pantalla, és impossible no veure’s reflexat en algun relat o off.

 

Quan gires l’última plana t’ha canviat, t’ha remogut el fil de les emocions i dels propis records i vivències, et fa adonar d’encerts i errors que has comés i cometràs a la vida, et toca d’aprop en tan que al llegir-lo l’identifiques amb un “fragment” de la teva vida.

Si parlem del fenomen fan que generen a través de Casi Ángeles i Teen Angels (grup musical sortit de la sèrie), crec que és un llibre que no arrisca ja que té un públic assegurat i és una aposta sobre segur. La productora ja ha acostumat al seu públic a grans muntatges a teatres, intervencions creatives, concerts i crec que ara ha quedat massa curt, s’ha quedat en una superficialitat.

Valoro molt positivament el comentari de Leandro Caldeone en que deia: “GRACIAS. Gracias por el amor que tienen por nuestra historia y nuestros personajes. Gracias por la fidelidad a nuestro cuento. Gracias también por la mirada crítica sobre errores y aciertos”

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Resiste. Claves para encontrar tu llave" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!