El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Què esperen els micos...

Autor/s: 
Editorial: 
Alianza
Traductor: 
Anna Casassas
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn: 9788420687889 i 9788420688008. Títol original: Qu’attendent les singes (2014).
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

En el silenci del bosc de Bainem apareix el cos nu d’una jove molt atractiva perfectament maquillada. Presenta una mutilació estranya i cruel, com si hagués estat víctima d’un ritual.
Del cas se n’haurà d’encarregar l’equip de la comissària Nora Bilal, una dona d’idees fermes que no ho tindrà gens fàcil. No tan sols perquè s’ha de moure en una «societat fal·locràtica» sinó perquè s’haurà d’enfrontar a un cas amb fils que porten als poders fàctics del país, als intocables, a persones que ningú gosa anomenar però que tothom coneix. El sol fet d’esmentar-les provoca pànic en una societat que s’ha acostumat a viure entre la mentida, l’engany i la submissió. On el bé i el mal es confonen.
Què esperen els micos és una novel·la d’intriga política, amb una trama palpitant i vertiginosa: una novel·la negra que va més enllà dels límits del gènere. De la mà d’una sèrie de personatges colpejats pel destí, Khadra ens submergeix en un ambient sufocant d’arribistes i abusos de poder en totes les seves formes, de corrupcions i complicitats a tots els nivells; el d’una societat algeriana que va somiar un món millor a través de la independència, però a la qual una elit emergent, sense fe ni llei, va robar el somriure. Una baixada als inferns, no pas per cremar-se, sinó per recuperar l’esperançadora llum perduda.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta és una novel·la negra amb rerefons polític, on la denúncia i crítica de la corrupció algeriana, la qual abraça tota classe d’estaments: polític, periodístic, econòmic,  judicial, empresarial, policial, religiós... és el pa de cada dia, se’ns manifesta ferotge socialment i per part dels dirigents. La trama policíaca ens guia per tot aquest univers, i se’ns delita, amb uns personatges, amb els quals emfatitzem, o, amb altres, amb els quals ens és impossible no sentir refús. Tenim quatre policies (el comandant, la comissària, el tinent i l’inspector) que encarnen quatre de les cares que es poden adoptar en aquest món, tenim el rboba, que representa el poder intocable, absolut i arbitrari, que pren les decisions des de l’ombra i nedant en aigües tèrboles no és mulla mai, i pel qual, els altres són les peces d’un tauler d’escacs, tenim els seus sequaços i la resta de personatges que apareixen, molts són moguts com a titelles, i que, amb les seves aportacions i els retrats que se’ns fa, ens conformen el mosaic social i polític.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Què esperen els micos..."

Estic d'acord amb el Sr. Bonàs. Només afegiré que a més a més m'han agradat molt les reflexions sobre distints trets de la vida, que s'hi fan. Després de la lectura restes amb dos sensacions, una que és un bon llibre i està ben escrit, i una altra que sempre palese, des de fa molts anys: amb matiços, la vida és com l'escala d'un galliner.