El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Passatgers anglesos

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions 62
Traductor: 
Toni Cardona
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2002
Altres dades: 
isbn 978-84-297-5228-1. Títol original: English Passengers (2000). Entre altres premis: the Whitbread book of the year award, finalista the Booker prize, finalista de l’australià Miles Franklin award, el Prix Relay du roman d’évasion francès.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

L’estiu del 1857, el pare Geoffrey Wilson marxa d’Anglaterra per iniciar una expedició que té com a objectiu trobar el Jardí de l’Edèn, segons ell situat a l’illa de Tasmània. En contra del que afirmen alguns científics ateus, Wilson està decidit a demostrar la veracitat del que relata la Bíblia. Però el que el pare Wilson no sap és que la nau amb què viatgen és un vaixell dedicat al contraban de tabac i conyac, i que hi ha altres membres de l’expedició que tenen plans molt diferents, en especial el doctor Potter, un cirurgià que ha desenvolupat una teoria sinistra i revolucionària sobre les diferents races humanes.

Passatgers anglesos és un exercici d’estil formidable que recull les veus de més de vint personatges i que narra la lluita desesperada dels pobles aborígens contra la invasió britànica.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la històrica d’aventures, contada de forma coral, atès que consta d’una vintena de narradors-protagonistes, se’ns narra des de les diverses veus l’entramat social anglès a mitjan segle XIX, l’evangelització, les injustícies i desaparició dels aborígens de Tasmània, i la seva explotació, especialment amb els raptes amb finalitats sexuals, la crueltat del confinament dels reclusos, les teories racials sobre les quals es va sostenir l’esclavitud i la teòrica supremacia, la cerca de la veritat bíblica... on gaudim de l’humor britànic que destil·len molts personatges, i on se’ns permet pair les moltes escenes dramàtiques i colpidores d’un relat captivador.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Passatgers anglesos" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!