El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Narrativa breu – Obra completa – Volum 1 – Josep A. Baixeras

Editorial: 
Cossetània
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2010
Altres dades: 
Isbn 978-84-9791-785-8
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Aquest primer volum reuneix la narrativa breu de l’autor, quatre llibres de contes i una narració esparsa. Amb Perquè no, va obtenir el premi Víctor Català l’any 1959. Aquests contes recullen bona part dels interessos temàtics de Baixeras, com la preocupació per la societat que l’envoltava i el retrat dels costums de la classe social a què pertanyia. Hi apareix Castellet, la ciutat fictícia darrera la qual s’amaga Tarragona. El volum inclou un pròleg de Joan Triadú i un estudi introductori de Lurdes Malgrat.

Josep A. Baixeras i Sastre (Tarragona, 1927-2008) va ser advocat, escriptor i polític. Desenvolupà una intensa activitat cultural, principalment des de la ciutat de Tarragona. Entre altres distincions, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili i nomenat fill predilecte de la ciutat. Com a escriptor va conrear el relat breu, la novel·la, el teatre, la traducció i diferents menes de prosa de no-ficció (periodisme escrit i radiofònic, assaig, conferències, etc.). Si bé va començar a publicar al final dels anys cinquanta, hi ha en la seva obra un llarg parèntesi en què es dedicà preferentment a la construcció d’una societat més justa, democràtica i catalana. Tancat el parèntesi, va continuar escrivint i publicant fins a la seva mort. L’ordenació d’aquestes obres completes va ser un dels seus darrers treballs.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquest llibre inclou vint contes i relats de Josep A. Baixeras, agrupats en els reculls Perquè sí, Calipso, Perquè no i Contes menestrals, i el solt Els béns de la terra, essent-hi present en molts una ironia suau, poètica, on els personatges tenen emocions intenses, amb varietat alhora de narrar, i on s’aprecia l’obertura, que es va anar produint, amb un aire amb molta més frescor.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Narrativa breu – Obra completa – Volum 1 – Josep A. Baixeras" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!