El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Mort d'un guia de riu

Editorial: 
Raig Verd
Traductor: 
Josefina Caball
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 9788415539957 i 9788494385452. Títol original: Death of a river guide (1994). National Fiction Award.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Sota d’una cascada al riu Franklin, Aljaz Cosini, guia de riu, s’està ofegant.

Assetjat per visions alhora horribles i fabuloses, reviu no només la seva pròpia vida, sinó la de la seva família i els seus avantpassats. En les aigües de la selva tropical que es precipiten damunt seu, veu aquestes vides despullades de les seves realitats superficials, i troba un món on els somnis reafirmen el seu poder sobre el pensament.

A mesura que el riu creix, les seves visions es tornen més turbulentes i, en la inundació del seu passat, Aljaz descobreix l’ànima històrica del seu país.

Flanagan, guanyador del Booker Prize 2014 i el National Fiction Award, ens fa viatjar a Tasmània, on resseguim la vida d’una família durant segles a través dels records d’un narrador molt especial.

La primera novel·la de Richard Flanagan sobre una Tasmània mítica enlluernà lectors arreu del món, i ara és reconeguda com una de les novel·les australianes  més poderoses de les dècades recents.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la és un emmirallament del protagonista envers la seva mort, la seva vida, la seva família, els seus orígens i els del seu país. Se’ns mostren els diferents estats psíquics, les contradiccions i el feixuc passat que una gran majoria arrastra i que s’intenta blanquejar per no ésser assenyalat. Saltem en el temps, segons el moment, situació, personatge o època descrits, a través de miratges que ens enlluernen mentre el protagonista agonitza.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Mort d'un guia de riu" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!