El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Michelíada

Editorial: 
Males Herbes
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Isbn 978-84-943108-3-6. Premi Ictineu 2016.
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

La guerra s’ha convertit en un espectacle, la Corporació i els mitjans de comunicació al seu servei la retransmeten en directe per als espectadors de tot el món. La coalició occidental s’enfronta als fonamentalistes islamistes en un conflicte que ja s’ha allargat més d’un segle i s’ha cobrat milions de vides, però aquesta vegada tenen una arma secreta: Michelín i el seu petit grup de mutans han estat enviats al front per dues raons, d’una banda guanyar la guerra, de l’altra, fer augmentar els índexs d’audiència.

A. Munné-Jordà revisita la Ilíada escena per escena ambientant-la en un futur proper, sense deixar de tenir en compte el que ja va fer Joyce amb el seu Ulisses, de manera que cadascun dels vint-i-quatre capítols que componen aquesta novel·la està narrat en un registre literari diferent, des del comunicat de premsa fins a la peça teatral.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la se’ns parla del fanatisme religiós, la guerra que se’n deriva, els interessos que la motiven i la mantenen, els diners que es mouen, el mercat de la comunicació audiovisual... Hi trobem un compendi representatiu dels dialectes del català, quasi cada personatge n’utilitza un de diferent, aquests parlars estan assignats en relació al grup encarnat per aquell; dividida en vint-i-quatre capítols trobem a cadascun un estil particular, sigui registre, estil, tècnica narrativa, punt de vista o persona que narra... els noms dels personatges també van lligats al grup encarnat i la tria es basa en el simbolisme, en definitiva ens trobem davant una narració excelsa i virtuosa literàriament a mercè del magnífic desplegament experimental, el qual, amb algunes dosis de sarcasme i sornegueria, ens retrata la nostra creu, tant és com a societat que com a espècie. Potser redunda un pèl massa la guerra i els combats, així com alguna dificultat lleu, sobretot al principi, en el seguiment del fil.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Michelíada" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!