El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Mare i filla

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 
Aquesta és una novel·la coral sobre les coses que són la vida. Sobre els lligams familiars, les cambres pròpies, les cases amb jardí i les cases en penombra. Sobre els mons masculins habitats per dones i les frases fetes que els expliquen i els perpetuen. Sobre les mares, les filles, les germanes i les paraules i els silencis que les apropen o les separen.
 
"Ara sabia de què és capaç una dona per amor, una dona enamorada és el pitjor animal que hi ha."
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
La primera novel·la de Jenn Díaz escrita en català, un esdeveniment literari. Una autora d’univers personalíssim, mescla d’allò més íntim i allò més universal, que arrela en la tradició de les millors escriptores de la literatura moderna: Ginzburg, Woolf, Martín Gaite...
 
«Com a llibretera és una satisfacció poder constatar que tenim una veu jove que, indistintament de la llengua amb què escriu, ens donarà moltes alegries.»
 
«Mare i filla és un univers rodoredià, és una Cecília Ce del Carrer de les Camèlies però també és Jardí vora el mar, entenc la novel·la com un homenatge a la gran Rodoreda, una altra escriptora amb veu i univers propis que em fascinen.» Fe. L'Espolsada Llibres.
 
«Les dones d’una família i les diferents maneres d’entrendre la vida i l’amor, Jenn Díaz és sentiment i duresa, i també realitat i tendresa, sap arribar al cor i emocionar-te.» Núria. Dòria Llibres.
 
«Aquesta lectura m'ha agradat tant! Preciós! A partir del 31 d'agost el podreu llegir, però ja us dic que el poseu a la llista. Una història íntima i plena de sentiments. Quina meravella!» Irene. Llibreria l'Altell.
 
«L'autora, que ja havia publicat quatre novel·les en castellà, explica als agraïments finals que si no l'haguéssim convençut per col·laborar a Catorze, difícilment hauria començat aquesta novel·la en català.» Eva Piquer, Catorze.cat
 
"Jenn Díaz ha construÏt una altra història desenganyada, límpida i sinistra, despiatada i molt natural sobre les passions domèstiques d'una tribu salvatge de dones que hauria d'esdevenir matèria d'estudi antropològic." Ponç Puigdevall, El País.
 
«Una autora molt interessant […] Un llibre amb la temàtica habitual de Jenn Díaz on hi ha mares, filles, germanes, dones… Però amb una visió de la maternitat molt diferent: la sensació de ser madrastra.» Ricard Ruiz Garzón, ‘Els Matins’ de TV.
Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Mare i filla" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!