El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'ocell de foc

Autor/s: 
Editorial: 
Cruilla
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2005
Valoració dels usuaris: 
0/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un joglar, senzill i humil com tants n’hi havia pels camins de Catalunya a l’edat mitjana, posseeix un secret, sense ell saber-ne res, que farà que sigui el xicot més buscat pels enemics del rei Jaume I. Castells, monestirs, enganys, cavallers, noblesa i traïció! Un munt d’aventures trepidants, que fan que la novel·la sigui una de les millors del seu autor en el camp infantil i juvenil i imprescindible en el seu gènere. Novel·la històrica escollida com una de les millors obres de la literatura juvenil espanyola del segle XX.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'ocell de foc"

És fascinant, amb uns poemes maquíssims i t'ajuda a endinsar-te a la història de Catalunya! El millor record que m'ha deixat l'Emili, sens dubte.

"El resto de cosas de este maldito mundo cambian tan deprisa que ya es imposible seguirlas, pero la estrella polar siempre está ahí, muchacho, ese ojo de acero, viendo pasar las estaciones.

Ya estaba mirando la noche en que naciste y seguirá mirando la n

A mi em va agradar força, tot i que és veritat que fa servir un vocabulari una mica extrany, però el llibre està prou bé!

El príncep Ivan, que ha sortit de caçar a la nit, s'endinsa sense saber-ho en el jardí encantat del malvat Kastchei l'Immortal. De cop i volta, se li apareix un ocell de plomatge resplendent que vola entre els arbres.Ivan el persegueix i aconsegueix capturar-lo, però, commogut per les súpliques que aquest li dirigeix, li concedeix la llibertat, obtenint a canvi una de les seves plomes.Poc després, el príncep descobreix a un grup de tretze princeses que juguen llançant-se pomes d'or que arrenquen d'un arbre del jardí. El jove se'ls acosta i queda de seguida sorprès de la princesa més bella, qui, al seu torn, li correspon.A l'alba, els monstres servidors de Kastchei fan presoner al jove Iván, al que el bruixot vol convertir en pedra. Quan està a punt d'aconseguir-ho, el príncep crida en la seva ajuda a l'ocell de foc, agitant la ploma que aquest li ha donat.L'ocell acudeix i fetilla al sèquit del bruixot. No obstant això, aviat els monstres es recobren i es llancen a una dansa infernal que els deixa exhausts. L'ocell intervé de nou i, després de dormir Kastchei amb un dolç berceuse, revela al príncep que el malvat bruixot té amagada la seva ànima dintre d'un ou. Kastchei desperta, però Iván s'ha apoderat de l'ou i l'estavella contra el sòl. El bruixot i tot el seu sèquit desapareixen per a sempre. Amb el despertar dels cavallers petrificats, el príncep i la princesa celebren les seves noces

Te'l destruiré tant que no seràs capaç d'estimar MAI més.♥