El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Llocs que no surten als mapes

Autor/s: 
Editorial: 
Columna
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Valoració dels usuaris: 
10/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La proliferació de novel·les romàntiques és infinita i gairebé inabastable. Llocs que no surten als mapes contribueix a fer-ne créixer la llista amb una història d'amor impossible plena de passió, però també d'obstacles. La Clàudia manté des de l'adolescència un idil·li amb el seu professor de piano, l'Elliott, un home vint anys més gran que ella, casat i amb fills. La ferida d'una relació corresposta però sempre subjecta als secrets i als amagatalls es dil·lata en una obra de desig i patiment per un futur inabastable. Noy vesteix el dolor de la Clàudia amb la prosa còmoda i senzilla de les novel·les ensucrades, que ajuda a relatar sense intermediaris una història d'emocions intenses però força impostades.

El remolí de sentiments entre la Clàudia i l'Elliott és una paradoxa abismal i alhora quimèrica. Els amants es necessiten a prop, tot i que quan estan junts s'encadenen en una tragèdia calamitosa. La distància, en canvi, els aporta la felicitat extrema però, sense que s'acabi d'entendre, s'imposen la tortura i es retroben constantment. Tal grau de polarització emocional fa de la novel·la un estira-i-arronsa en constant ebullició que, malgrat tenir una banda sonora sòlida com a teló de fons, no acaba de quallar.

La força narrativa de Noy per transmetre a flor de pell els estats emocionals de la protagonista és indiscutible, i remourà el lector més sensible i de llàgrima fàcil. Ara bé, l'obra coixeja en els fonaments i perd credibilitat per la contradicció d'uns enamorats que s'estimen amb tota l'ànima però que no són capaços d'arrencar-se les arrels i construir una vida completa sense matrimonis secundaris. La primera obra escrita per l'editora d'Espasa beu de la narrativa dolça i melosa d'autors com Frederico Moccia i Cecelia Ahern però fa un pas més i incorpora en el relat una pena i una angoixa extremadament tangibles. Tot i això, les incoherències en la trama, la passió excessiva i els missatges finals en llenguatge informal fan de Llocs que no surten als mapes una novel·la d'excessos emocionals tan exagerats com increïbles.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Llocs que no surten als mapes" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!