El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Llibre de meravelles .

Llibre de meravelles .
Autor/s: 
Editorial: 
Barcino
Traductor: 
a cura d’Anthony Bonner
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Isbn: 978-84-7226-814-2. Edició d’Anthony Bonner, revisada per Lola Badia, Antònia Carré i Eugènia Gisbert. Introducció de Lola Badia.
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

El Llibre de meravelles es troba a la cruïlla de diversos gèneres: la narració sostinguda del marc general; el repertori d’exemples i semblances, i l’exposició ordenada de continguts relatius als tres grans sectors de la realitat: divina, natural i moral. La cohesió de tots aquests ingredients la dicta l’acció intel·lectual que genera la meravella, és a dir la sorpresa adolorida davant el capgirament de les “intencions”, que és una troballa metodològica típicament lul·liana. Lola Badia.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Amb aquesta novel·la, sobretot didàctica, en què predominen els diàlegs entre deixeble i mestre, els quals van variant en el transcurs de la narració, essent Fèlix el protagonista principal, està dividida en deu parts, una de les quals conté el Llibre de les bèsties, del qual s’ha fet una lectura conjunta al QL?, ens mostra el compendi del saber, de l’època, sobre la realitat i el coneixement en relació a la natura, la moralitat, la teologia, la política... amb l’objectiu d’orientar la vida humana, fent ús d’explicacions i exposicions farcides de paràboles, metàfores, imatges, símils... amb què s’il·lustra. La prosa, rica, amb els seus jocs, que ens entretenen, ens permet accedir a com es veia el món al segle XIII, i encara que el català amb què està escrita ens sigui un pèl arcaic, després de les primeres pàgines és una cantarella sense dificultat afegida.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Llibre de meravelles ." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!