El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'infern d'alabastre (revisió)

Editorial: 
Alrevés
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2011
Valoració dels usuaris: 
8/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
A la ciutat de de Cardona, la reclamació d'un personatges francesos sobre el dret d'una estàtua de la Verge, la Mare de Déu del Port que va ser saquejada per les tropes catalnes d'Alfons XII el 14  i que ara és la patrona de  Cardona amb el nom de La Marededéu del Patrocini, ocasiona tot l'entremat. L'alcalde i el rector de Cardona es veuran atrapats a les xarxes teixides amb la conxorxa políticoreligiosa de l'enveja i la venjança. Amb referències històriques  al passat medieval i al més recent de la guerra civil i  en el present més immediat transcorren les aventures d'aquest pobre alcalde, com un Indina Jones molt proper, intentant esbrinar l'on i el per què de tot plegat, descobrint les pistes dins els escenaris d'un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, amb l'ajuda de la informàtica i de la noia que no hi podia faltar.

Potser la meva ressenya és una mica subjectiva ja que la meva mare és de la Coromina (Cardona), però m'ha semblat una novel·la molt ben estructurada amb tocs d'humor, d'història, que és de novel·la negra o pol·líciaca. Fàcil de llegir amb una trama que n'amaga d'altres i es va complicant, com un es pot imaginar, ja que la primera sembla resolta de seguida. Personatges prototípics d'aquestes ciutats : Rector, alcalde, el cacic i el "tonto" , borratxo o marginat del poble. La senzillesa del llenguatge i la narració, no obstant això, mostra una crítica al poder religiós i polític.

Diuen que és un estil de Codi da Vinci, no ho sé, no l'he llegida, però em sembla que podem donar un vot de confiança a aquesta novel·la i a aquest escriptor en la seva primera novel·la, però que intueixo no serà l'última. Potser en terres llunyanes com l'India.wink

 
 

 

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'infern d'alabastre (revisió)"

No voldria que les línies finals semblessin paternalistes o condescendents. L'infern d'alabastre és un llibre que enganxa i que llegeixes al mateix ritme de  les corredisses dels personatges. El que pretenia era dir que si lens agrada llegir llibres d'aquestes característiques d'arreu, no ens hauríem de perdre aquesta novel·la que a més ens permet conèixer Cardona de dalt a baix.

Maria Jesús