El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'escriptor més gran del món

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions Saldonar
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2014
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
4/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El que ha de ser l’escriptor més gran del món no acaba d’engegar els grans projectes literaris que té. Durant dos mesos d’estiu escriu un dietari divertit i inversemblant per rumiar sobre el seu bloqueig creatiu. A partir de l’observació de les persones del seu entorn, acaba explicant la història real de la nòvia de Bin Laden i el conflicte diplomàtic entre Alemanya, França i Andorra, la relació entre Caterina Howard i Enric VIII, el vincle desconegut entre Heròdot, Ramsès II i Bruce Willis i les angoixes i trifulgues del maharaja de Babalalipur.

Ramon Monton (Sabadell, 1959) és traductor i escriptor. Ha publicat la novel·la El nyèbit —amb la qual va guanyar el Premi de la Crítica Serra d’Or l’any 2004—, vuit llibres de contes, dos d’assaig i un recull de poemes.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

En un estil directe, com si es confessés contínuament al lector, el protagonista intenta trobar un fil argumental per la que ha de ser la seva gran novel·la, enmig de la quotidianitat estiuenca. La vida familiar, les veïnes, la seva pròpia manca de concentració, les distraccions que li proporcionen els usuaris de la biblioteca, posaran pals a les rodes a aquest "futur gran escriptor", que dóna voltes a tot i no es concentra en res. L´autor és del meu poble, Cardedeu, i hi reconec molts espais, places, el mercat del dilluns, fins i tot els sorolls. Un divertimento que em va agradar força!

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"L'escriptor més gran del món" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!