El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Lazos de amor

Autor/s: 
Editorial: 
Ediciones B S.A.
Traductor: 
Elena Vilallonga
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1996
Valoració dels usuaris: 
5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Pedro i Elisabetzh no es coneixien i res indicava que hagués entre ells la menor afinitat, llevat que la infelicitat de tots dos els havia portat a posar-se en mans del mateix psiquiatre. El doctor Weiss va saber intuir que Pedro i Elizabeth estaven lligats indissolublement . Van ser necessàries moltes sessions d'hipnosi i l'entusiasme d'un metge capaç de transgredir el marc de la ciència a l'ús, perquè tots dos recuperessin la memòria de les seves vides passades i fossin capaços de descobrir els llaços que els unien. La regressió a les seves vides anteriors els va permetre deixar fluir els seus sentiments i unir definitivament les seves destinacions. Els seus records van començar a coincidir...

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
Aquest llibre narra la trobada de dues persones (de dos 'ànimes bessones') a través d'una sèrie de sincronicitats (coincidències significatives) després d'una sèrie de teràpies de regressió a vides passades ...
 
    Brian Weiss, l'autor del llibre, és un conegut terapeuta nord-americà que es va especialitzar en teràpies d'hipnosi, o de regressió, a vides anteriors. Si bé la seva formació va ser inicialment acadèmica (científica), en un determinat punt de la seva carrera -i per al seu propi desconcierto- es va trobar davant el 'sorprenent' cas d'una pacient que va començar a solucionar els seus problemes després de vivenciar experiències que aparentment provenien de vides anteriors ... Amb el pas del temps Weiss es va especialitzar en aquest tipus de teràpia, convençut de l'potencialcurativo d'aquestes sessions d'hipnosi.
 
    El que s'exposa en aquest llibre és el 'desconcertant' cas de dos clients seus que durant la mateixa època vivenciaron records de 'vides passades' molt similars, fins al punt que el mateix terapeuta (Weiss) es va convèncer que tots dos s'havien trobat diverses vegades en existències anteriors. Sense pretendre desvetllar el desenllaç del llibre -que de ser cert és realment curiós-, la temàtica subjacent a la narració és la trobada, desencontre i retrobament de 'ànimes bessones' -o persones afins- al llarg de l'etern fluir de l'existència! ... Certament Weiss assegura haver trobat altres casos similars al que s'exposa en aquest llibre, però va escollir aquest en particular per presentar-lo per la sorprenent 'sincronicitat' que es presenta a la part final del llibre.
 
    Potser una de les coses més curioses del llibre siguin les cites amb les que s'obre cada un dels capítols. Són frases de persones més o menys cèlebres que donen un vot favorable al tema de la reencarnació (entre d'altres: Kahlil Gibran, CG Jung, John Milton, RW Emerson, Whalt Whitman, HD Thoreau, Yeats, Wordsworth, Ciceró, Tolstoi, Plató, Gandhi, Leonardo da Vinci, Voltaire, B. Franklin o Albert Schweitzer ...). Aquí van algunes:
    «No es más sorprendente haber nacido dos veces que una sola: en la naturaleza todo es resurrección» (Voltaire)
 
    «Mi doctrina es: Vive de tal modo que llegues a desear vivir otra vez, éste es tu deber, ¡porque revivirás de todas formas!» (Nietzsche)
 
    «Aunque puede que no sea un rey en mi vida futura, mucho mejor para mí: seguiré llevando una vida activa y además no sufriré tanta ingratitud.»(Federico el Grande)
 
    «De modo que la idea de la reencarnación explica de forma muy reconfortante la realidad, permitiendo con ello que el pensamiento hindú venza aquellas dificultades que dejan paralizados a los pensadores europeos.» (Albert Schweitzer)
 
    «El alma del hombre es como el agua. 
    Viene del cielo, 
    se eleva hacia el cielo 
    y vuelve después a la tierra, 
    en un ciclo eterno. » (Goethe)
 
    «Nuestro nacimiento es un sueño y un olvido; el alma que amanece con nosotros, nuestra estrella, tuvo su lugar en otra parte, y viene de muy lejos, aunque no en un olvido absoluto ni en completa desnudez, pues llegamos arrastrando nubes de gloria desde Dios, nuestra morada. El cielo nos rodea en nuestra infancia.» (William Wordsworth)

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Lazos de amor" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!